jamu med kanel

Veckans lista – sockerfritt och hälsoshot

av Cecilia Folkesson

Hur härligt är det inte att äntligen komma tillbaks till rutiner? Säger lite emot mig själv nu med tanke på att jag ogillar rutiner över lag. Men med ett jullov kantat av mörker, regn och uttråkade barn är det faktiskt ganska skönt med de vanliga rutinerna trots allt.

 

Veckans utmaning

Veckans – eller rättare sagt månadens utmaning lyder: Sockerfritt. Under jul åt jag alldeles för mycket julgodis och det har satt sina spår – både fysiskt och sockersug-mässigt. Och känslan att gå och vara sugen på saker uppskattas inte.

Så vad gör man? Man tar tag i det såklart! Nu har jag helt skippat socker (inkl. nyttiga sötningar och frukt) i snart två veckor. Och sockersuget är nästan helt borta. Visst – jag har varit sugen på choklad några gånger, men det gäller att bestämma sig och köra all in. Speciellt när det gäller socker.

Läs mer:

Sockerfritt – då bör du tänka på detta

10 anledningar att skippa socker

5 tips hur du lyckas bli sockerfri

 

Veckans tips

Är du sugen på att komma igång med naturlig mat utan socker – ladda ner en av mina nya e-böcker. I båda ingår även medlemskap Facebookgrupp där man kan ställa frågor och få råd och tips!

e-bok naturlig mat veganskt

E-boken finns i två olika upplagor där båda är fria från gluten, mjölk och socker:

Naturlig mat (inkl. kött och ägg)
Naturlig mat – Veganskt

 

Veckans serie

kalifat svt play serietips

Har du sett Svt:s nya serie Kalifat? En av de mest spännande svenska serier på länge.

 

Veckans bästa

Sen innan jul har jag haft problem med att somna. Alla mina knep med ljudböcker, gå och lägga sig tidigt, inget kaffe efter 15 osv har inte hjälpt. Jag kan vara supertrött precis när jag går och lägger mig, men så snart huvudet nuddar kudden blir jag klarvaken och hjärnan sätter igång på högvarv.

Jag är såklart medveten om att stress påverkar detta, men jag gissar att även min helt uteblivna träning och promenader senaste tiden påverkar.

Så ikväll ska jag iväg på mitt första träningspass på länge. Om det ska bli kul? Självfallet inte. Träning är inte kul de första veckorna. Men håller man i det – då blir det kul!

 

 

Veckans mest lästa recept

Glutenfria rawbollar med bärpulver

Rawbollar med bärpulver blev veckans mest klickade. Barnens favoriter är de rosa med hallon och mina de ljusgula med kokos och passionsfrukt. Väldigt goda båda två!

Klicka här för recept

 

Veckans mest populära på Instagram

instagram cecilia folkesson

Veckans mest populära på Instagram: JAMU. En nyttig hälsoshot med bland annat gurkmeja och ingefära – perfekt för att hålla vinterns förkylningar borta!

Här kan du följa mig på Instagram

 


Följ mig!

Här kan du följa mig före fler tips, recept och inspitation:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More