pepparkakslatte nötmjölk

Pepparkakslatte med nötmjölk

av Cecilia Folkesson

Julens måste: Pepparkakslatte. Denna varma, juliga dryck är sååå god! Jag använde en hemmagjord cashewmjölk till detta recept men kokosmjölk eller mandelmjölk funkar också bra. Har man inte tid eller lust att göra egen nötmjölk, köp färdigt istället. Leta gärna efter de utan tillsatt socker.

Man kan även byta ut kryddorna mot ca 1 msk pepparkaks-krydda. Jag gillar mycket smak av kryddor så vill man ha sin pepparkakslatte lite mildare, testa lite mindre av kryddorna i taget.

 

Varm pepparkakslatte med nötmjölk

5 dl nötmjölk
4 färska dadlar
1 krm vaniljpulver [adlink]
0,5 tsk mald kanel
0,5 tsk mald ingefära
0,5 tsk kardemumma
1 krm mald nejlika
1 nypa himalayasalt

 

pepparkakslatte nötmjölk

Gör såhär:
Kärna ur dadlarna och mixa i matberedare eller med en bra stavmixer tillsammans med nötmjölk och kryddor. Värm försiktigt i en kastrull, häll upp i glas och toppa med lite kanel. 

 

pepparkakslatte nötmjölkpepparkakslatte nötmjölk

 

Fler nyttiga recept till julens julbak:

saffranskulor
Små saffranskulor – Perfekta till adventskaffet
→ Recept

 

julig fudge
Julig fudge – gluten- och mejerifria, naturligt sötade
→ Recept

 

pepparkakor paleo
Glutefria pepparkakor på mandelmjöl med naturlig sötning
→ Recept

 

pepparkakskulor paleo
Chokladdoppade pepparkakskulor. Nyttiga, enkla och supergoda!
→ Recept

4 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Alexandra 30 november, 2016 - 13:36

Åh tack tack! Jag har funderat på fördelningen av kryddor och hur receptet ser ut efter att ha druckit vääärldens godaste, liknande på ett ställe här i stan. Dock kall, vilket man nog kan göra vilket som. Nu ska här grejas!

Svara
Cecilia Folkesson 30 november, 2016 - 15:23

Hej Alexandra!
Så lite! Man får smaka sig fram till vad man gillar. Kall funkar också bra, men varm känns lite “juligare”.
Lycka till och återkom gärna med resultat!

// Cecilia

Svara
Ulrika Videli 30 november, 2016 - 20:27

Hej,
Jag har ännu inte tagit steget till att göra egen nötmjölk, men min ambition är att produktionen ska starta:). Fram till dess, har du några tips på vilka märken som är ok att köpa?
Tack för en inspirerande blogg.

Svara
Cecilia Folkesson 30 november, 2016 - 21:44

Hej Ulrika!
Haha, låt den starta bara! Inte alls krångligt, lovar 🙂
Jag hade valt go green. De har osötad cashewmjölk och även mandel om jag minns rätt.

Och tack!
Hälsningar Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More