Ekologiska-natpasar
pepparkakskulor paleo

Jag är egentligen emot att dricka glögg och baka julgodis innan jul. Men idag syndade vi och gjorde båda. Vi gick en runda på 6 kilometer längs sjön och drack glögg och åt nygräddade frallor längs vägen. Vi åker till varmare klimat över jul så vi känner oss ursäktade att börja smygfira. För vem vill inte både ha kvar kakan och äta den…

När vi kom hem gjorde vi en omgång av förra årets favoriter: Pepparkakskulor. Snabba att göra och ett nyttigt julgodisalternativ. Vill man göra det ännu lättare för sig själv, skippa chokladen och rulla i kanel, eller skippa att rulla dem i något alls. Lika goda vilket som! Väljer man att rulla dem i kanel, gör dem lite mindre. Här kommer recept:

 

Chokladdoppade pepparkakskulor

1 dl cashewnötter
1 dl mandlar
8 färska dadlar
1 msk kokosolja
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk ingefära (om man gillar mycket ingefärssmak)

50 gram mörk choklad [adlink]

 

Gör såhär:
1. Kärna ur dadlarna

2. Kör alla ingredienser i matberedare.
3. Rulla små bollar och ställ in i kylen i ca 30 minuter.

4. Smält chokladen i vattenbad.
5. Doppa halva pepparkakskulan i chokladen. Förvara i kyl.

 

6 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*