Eftersom pepparkakskulorna blev så väldigt populära hos många fortsätter temat nyttigare julgodis och julbak. Nästa ut är Saffranskulor. Dessa är ännu enklare att göra än pepparkakskulorna och blir en nyttig, snabb och enkel ersättning till lussekatterna om man som jag älskar saffran!

 

Saffranskulor

(ca 16 st små kulor)
4 dl kokosflingor
2 ägg
50 gram smält smör eller kokosolja
2 msk honung eller agavesirap (kan uteslutas)
1 krm vaniljpulver
0,5 påse saffran

 

saffranskulor med kokos

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret eller kokosoljan. Rör ihop kokosflingor, vaniljpulver och saffran. Blanda ihop med smör/kokosolja, ev sötning och äggen. Forma små bollar, ca 16 st och placera ut på bakplåtspapper. Smeten blir ganska kletig men känns det alldeles för lös, blanda i lite mer kokosflingor. Grädda i 10-15 minuter. 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

7 Kommentarer

  1. MEN du så gott! Måste testas, jag älskar att ha något till kaffet, både morgon middag och kväll. Blir lätt så, iaf för mig, när man är hemma och sjuk. Har bävat mig lite för allt goda till jul men här kom ju ytterligare ett bra recept. TACK! Kram

  2. DU är så grym o inspirerande! Har precis gjort den andra satsen av pepparkaksbollar (mixade även 1 dl havregryn till fint mjöl o mixade med som lite “utfyllnad”). Både jag o min 1,5 åring ger bollarna tumme upp!! Har precis stoppat in saffransbollarna i ugnen (fast jag gjorde dom som kokostoppar för o variera formen lite). Hoppas på att dom blir så smarriga som jag tror!

  3. Jag ska just göra dessa saffranskulor, de verkar jättegoda! Tänkte äta ett par till glöggte på julafton när de andra mumsar glögg och lussekatter.

    Nu till min fråga. Hur förvarar man dem bäst och hur länge håller de?

    Tack för bra inspo!

  4. Pingback: Pepparkakslatte med nötmjölk - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa

Skriv en kommentar

Close