chiapudding blåbärsglass

Nyttig frukost som barnen älskar!

av Cecilia Folkesson

Hade barnen fått välja frukost hade de nog valt mackor med nutella, vaniljyoghurt och juice. Tur för dem att de inte får välja!

Jag har samlat ihop mina nyttiga frukostar som barnen verkligen gillar!

 

TIPS!
Vissa recept innehåller ingredienser som kan vara svåra att hitta i matbutiken. Jag köper dessa på Bodystore.com [adlink] som alltid har fri frakt och prisgaranti! 

 

Glutenfria zucchinifrallor

glutenfria zucchinifrallorzuccinifrallor jordnötssmörDessa frallor är fria från spannmål och bara att röra ihop! De är absolut godast färska men blir det några över – förvara i kylskåpet och värm upp lite innan de serveras. Lika goda med ost och grönsaker som med nötsmör och bär.

Recept: Zucchinifrallor

 

Yoghurt-bowls med frukt och bär

yoghurtbowlyoghurt bowlNär det är helg och man har oftast har lite mer tid – gör barnens yoghurt extra lyxig med frukt, bär och kokosflingor. Blanda gärna i lite vaniljpulver i yoghurten och satsa på en naturell, naturligt fet ekologisk yoghurt.

Recept: Yoghurt-bowls

 

Risifrutti med kokosmjölk

mjölkfri rispudding med chiasyltDenna hemmagjorda variant på risifrutti har blivit en succé hemma hos oss. Istället för mjölk är den gjord på kokosmjölk.

Recept: Risifrutti med kokosmjölk

 

Granola med choklad och banan

Glutenfri granola choklad och bananHemmagjord granola är perfekt att toppa smoothie-bowls och yoghurt med. Och granola gåt utmärkt att variera med det man har hemma: olika nötter, frön och smaksättningar som kakao, kanel, vanilj eller kardemumma.

Recept: Glutenfria granola med choklad och banan

 

Ägg & bacon-muffins

ägg och bacon muffinsSuperenkla ägg & bacon-muffins gör man i en muffinsform! Man kan även vispa upp äggen med lite salt, svartpeppar och riven ost. Välj gärna nitritfritt bacon.

Recept: Ägg & bacon-muffins

 

Glutenfria morotsfrallor

glutenfria morotsfrallor paleoDessa frallor är bakade på samma sätt som zucchini-frallorna. Fria från spannmål och behöver inte jäsas utan är supersnabba att göra!

Recept: Morotsfrallor

 

Chiapudding med blåbärs-nice cream

chiapudding mjölkfri blåbärsglasschiapudding blåbärsglassDessa kan man servera både som frukost, mellanmål och dessert! Superlyxigt tycker barnen!! Och bananglassen går att göra på till exempel jordgubbar, hallon eller mango.

Recept: Chiapudding med nice cream

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

0 Kommentar
0

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More