Många negativa kommentarer på Aftonbladets artikel

av Cecilia Folkesson

Jag har ignorerat detta innan. Men nu under den senaste veckan har det tagit fart ingen. Det har varit väldigt mycket tråkiga kommentarer och åsikter både på aftonbladet, facebook, och inte minst twitter angående ett reportage aftonbladet gjorde om mig för en tid sen. Men för några dagar sen gav i alla fall LCHFklubben.se artikeln “tummen upp”!

Artikeln ligger under “Afonbladet Plus” vilket antagligen är en av anledningen till alla negativa kommentarer då de flesta antagligen inte läst artikeln. Rubriken är “Maten som ger dig platt mage” och en bild på mig som gravid, och en bild på mig när jag har platt mage.

 

Men läser man hela artikeln handlar det om hur man kommer i form igen speciellt efter en graviditet, med bra kost (i mtt fall LCHF och träning (i mitt fall Crossfit och mycket “plankan”) Och resultatet av detta är en platt och stark mage. Och som alla som varit gravida vet, är det inte en självklarighet att man får tillbaka sin platta mage och magmuskler när barnet/barnen fötts.

Och självklart kommer diskussionen om “LCHF är bara för lata människor som inte orkar träna” upp. Lika tröttsamt varje gång.

För er som vill läsa, här är hela artikeln:


Tack för bilden:  nejtillkolhydrater.se

Du kanske även gillar detta

14 kommentarer

Åsa 11 augusti, 2012 - 16:43

Du har inspirerat mig till att fortsätta med min Lchf och du har även inspirerat mig till att trycka in lite crossfit pass i min träning. Du är en inspiration. Bry dig inte om elaka kommentarer de är bara avundsjuka , Lchf kommer alltid att vara i blåsväder men för mig betyder den , må bättre och känns bättre än att ha en massa socker i mitt liv. fortsätt inspirera !

Svara
Cecilia Folkesson 13 augusti, 2012 - 21:46

Tack Åsa 😉

Svara
Åsa 11 augusti, 2012 - 16:44

Tröttsamt och tråkigt med dessa kommentarer! Jag vet precis vad du menar med magen efter graviditet och då tränade jag ändå mycket innan och kom igång snabbt efter. Men man måste äta rätt också och i mitt fall är LCHF det som funkar. Har hört från trovärdiga källor att så mycket som 80% av ditt resultat av träning beror på kosten och jag håller med. Kör vidare Cecilia! Du är grym!!

Svara
Rebecca 11 augusti, 2012 - 17:42

You can’t out train a shitty diet som man sier. At folk ikke skjønner hvor viktig kosten er, vare seg det gjelder psykisk of fysisk helse, utseende, søvnvaner, humør etc. Jeg kjør selv ikke LCHF (Paleo), men kan da jeg ikke reagerer så mye på melkeprodukter, men det er noe med folk og eksperter når produkter de liker viser seg å være ganske så usunne likevel. Noen som fikk med seg Fedon når han uttalte Norge måtte kutte ned på poteten og brødet? Ramaskrik!

Triste saker.

Svara
Tarja Davidsson 11 augusti, 2012 - 20:05

Cecilia!!
Du gör rätt i att ignorera dessa tråkiga kommentarer ..Det är ju som du säger…Man måste läsa hela artikeln..när jag såg den första gången och bilderna på dig så fattade ju JAG att det var efter din graviditet som du jobbade bort din gravid mage..är folk så j*vla dumma så dom inte fattar det så är det sorgligt..Och kvinnor borde väll fatta bättre att ge sitt barn bra mat när den ligger i magen..men som jag alltid säger…den sista IDIOTEN är inte född…sorgligt men sant…och människor som talar illa är ju oftast dom som INTE orkar gör något åt sin egen vikt..jag säger bara man väjer ju själv vart man vill stå…i den feta kostymen eller den som är skräddarsyd..jag väljer den skräddar sydda som jag själv har sytt!!!!

Svara
Ida 11 augusti, 2012 - 21:27

Sen jag hittade din blogg så har jag blivit oerhört inspirerad. Träna har ALDRIG någonsin varit min grej, och jag är expert på att komma med dåliga ursäkter för att slippa, men nu vill jag verkligen försöka ! Crossfit finns inte hos i min stad. Har du möjligen förslag på något annat som kan funka bra ? Jag avskyr spinning och aerobic och steps är bara inte att tänka på… Tack för en riktigt bra blogg !!!

Svara
Vevve 11 augusti, 2012 - 21:58

Det är synd att det ska komma så mycket negativa kommentarer.Men Aftonbladet är Aftonbladet…det är onödigt att de väljer en bild när du är gravid för att skapa effekt. Det känns som att det förminskar din otroliga resa.
Fortsätt strunta i surtrutarna och göra din grej – du är toppen

Svara
Therese 11 augusti, 2012 - 23:19

men HERREGUD! hur orkar folk ens bry sig! såg en tv3 dokumentär om just näthat och hur lätt man kan bli utsatt för det. fokus som ena tjejen la på (hon var förvisso extremt provocerande) var hur allt HAT kommer sig. nädu, strunta blankt i det här även om jag förstår att det inte är lätt! och vet du kolla in kostdoktorn.se – hans lchf-bebis är det inte ett dugg fel på. skulle jag bli gravid igen så skulle jag inte tveka utan fortsätta med lchf kost! jag tycker du är en grym inspiration! och nu ska jag även testa crossfit tack vare dig 🙂

Svara
Therese 11 augusti, 2012 - 23:30

förresten, hittar inte inlägget eller rätt sida på facebook. funkar det att länka tror du?

Svara
Cecilia Folkesson 11 augusti, 2012 - 23:56

bilden är länkad nu 🙂

Svara
Therese 12 augusti, 2012 - 01:40

läste nyss och verkligen, verkligen jag blir SÅ imponerad över hur intelligenta folk är som kommenterar när dem inte har läst artikeln?!?!? jag reagerade inte ens på bilderna som negativa! gode tid! SUCK! bry dig inte ett dugg! för har dem inte läst artikeln ens en gång så har dem inget att säga! och att LCHF är skit det kommer vi få höra tills motsatsen är bevisad och accepterad. det paradigmskiftet får ju gärna komma typ nu 😉

Svara
Mia 12 augusti, 2012 - 14:35

Bara tråkigt och oerhört onödigt!!! Säkert folk som inte läst på något om lchf heller, liknande dom som säger, dom äter mat dränkt i smör osv! Den svenska avundsjukan är hemsk och folk har så himla lätt för att uttala sig utan bakgrundsfakta! Jag slår vad om att personen som uttalat sig är anonym med! Som sagt bara tråkigt!! Fortsätt med all din härliga inspiration, du är grym! Jag är så himla härligt att jag hittat denna underbara kost utan blodsockerfall, grinighet, sug och uppspänd mage!!

Svara
Cecilia Folkesson 13 augusti, 2012 - 12:48

Hej Mia! Kan förstå att man är bitter om man har ständigt sockerbegär, svullen mage och är trött 😉 Go LCHF!

Svara
Camilla 13 augusti, 2012 - 15:21

Första gången jag såg artikeln på Aftonbladet tyckte jag det var lite lustigt då jag som de flesta andra oxå uppmärksammat att du är gravid på “före-bilden”, tyckte mest Aftonbladet var konstiga som valt den där bilden, sen tänkte jag inte mycket mer på det. Senare satt jag och googlade en massa om LCHF (äter själv strikt och nyss börjat träna) och råkade trilla in på din blogg! Tjoho kände jag då jag slapp köpa tidningen för att läs om dej! 😉 Nu kollar jag din blogg varje dag i stort sett och kan verkligen våga påstå att DU gett mig inspirationen till att fortsätta LCHF:a och träna ännu mer! Jag vill oxå ha ett 6-pack magmuskler sen! 😀 Tack för en otroligt inspirerande blogg!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More