Få koll på kolhydraterna.

av Cecilia Folkesson

En riktlinje att gå efter om man äter enligt LCHF är att hålla sig under 20 gram kolhydrater per dag. Man lär sig rätt snabbt vad som innehåller lite vs. mycket kolhydrater. En jättebra sida om man vill ha extra koll är 100gram.se. Där hittar ma allt från ingredienser och näringsvärden från över 10 000 produkter och livsmedel.

Så får du stenkoll på vad du äter och dricker!

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Amelie 27 juni, 2012 - 21:09

Jag undrar hur många timmar du tränar i veckan? Dina crossfitpass är ibland korta, kör du då “bara” det passet den dagen? Förstår du hur jag menar?

Svara
ceciliafolkesson 27 juni, 2012 - 21:23

jag kör 5-6 pass i veckan. Oftast blir det crossfit. passens längd varierar, men inklusive uppvärming räcker det gott och väl. (uppvärmning kan va tex. 30 situps+ 30 pull ups + 30 situps osv)

Svara
Daniel 28 juni, 2012 - 08:55

Hej! Har precis hittat till din blogg, och jag gillar den. Den passar mig perfekt, har precis som du just gått över till att träna crossfit istället för löpning och styrketräning (fast löpningen kommer jag nog fortsätta med). Sen har jag länge klurat och läst på gällande lchf. Har aldrig räknat men alltid tänkt på att minimera kolhydrater. Nu har jag beslutat mig för att köra så strikt jag kan (sen i söndags) men när jag började räkna så har det framkommit lite problem.

1. Att komma under 50g kolhydrater är inte lätt! Får för mig att man ska käka en del grönsaker för att få i sig vitaminer/mineraler etc, och då kommer man snabbt upp i för mycket kolhydrater. Hur ser din procentuella fördelning ut i förhållande till kolhydrater/proteiner/fett?

2. På träningen så blir jag ganska snabbt orkeslös, hur lång tid tog det för dig innan du fick tillbaka din power, eller hur mycket tålamod ska jag ha? Mitt problem börjar efter ca 20-25 min (gissningsvis när mina få kolhydrater tar slut).

Svara
ceciliafolkesson 29 juni, 2012 - 19:54

Hej Daniel!
Kul att du gillar bloggen. Jag har ju kör lchf rätt länge nu, snart två år, och jag känner mig aldrig orkeslös utan snarare tvärtom. Jag har aldrig känt mig så pigg som jag gör nu. Det gäller både mornar och träning. Men det tog nog 2-3 veckor innan kroppen van sig. Jag blev väldigt yr ett tag när jag började, och jag minns att jag inte tränade alls under denna period. Men se så!

Nu när jag kör i gymmet efter att kört crossfit snart ett halvår, så är jag sjukt mycket starkare än innan jag körde gym och inte åt LCHF.

När kroppen vant av sig vid sockret kommer allt säkerligen lösa sig. När man äter LCHF använder man energin ur fettet i stället för kolhydraterna. Så massa bra mat och crossfit kommer säkert funka galant. et gör det för mig i alla fall ;:

Lycka till och en trevlig helg!

Svara
ceciliafolkesson 29 juni, 2012 - 19:56

Glömde skriva att jag inte har nån direkt koll på hur mycket jag äter procentuellt av K, F & P. Jag tycker själv jag äter bra, men jag känner definitivt av i magen när jag fått i mig för mycket kolhydrater. //C

Svara
Therese 29 juni, 2012 - 00:21

Jättebra tips! TACK! Nu har jag gått ned 2,4 kg på 4 veckor 😀 det kanske låter lite men jag har haft JÄTTESVÅRT med mitt sockersug och först NU kan jag motstå frestelser utan att tycka att det är jobbigt! UNDERBAR känsla! men det tog en månad att komma dit och är jag hungrig så kommer det litegrann men inte värre än att jag klarar av det 🙂 din blogg bl.a. peppar tycker jag 🙂 har startat två sidor på facebook LCHF – mammor och Karlstamammor – back on track som är otroligt inspirerande 🙂 du är välkommen dit 🙂 mvh therese

Svara
ceciliafolkesson 29 juni, 2012 - 09:32

Bra jobbat! Så härligt när man inte är sockersugenlängre. Ska kolla in sidorna! Ha en trevlig helg, / Cecilia

Svara
Therese 30 juni, 2012 - 00:47

TACK 🙂 Ja det är verkligen skönt! Men sambon har köpte hem chips TRE kvällar i rad så det har faktiskt varit liiiite svårt, men då är det ju inte sockret man vill åt utan det krispiga och salta 😉 MEN jag har klarat det! Hoppas även du får en trevlig helg 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More