ägg och bacon

En bra frukost?

av Cecilia Folkesson

Ja men detta ser väl ut att vara en bra frukost? Detta har jag ätit varje morgon i 2 veckor. En tallrik med proccesat kött med nitrit, samt ägg stekt i dålig olja med massa Omega 6?

Inte så bra med andra ord.

På måndag tänker jag köra 1 vecka ren mat. Då menar jag ren.
– Så ekologiskt som möjligt
– Inga mejeriprodukter
– Inga tillsatser/e-nummer
– Inga dåliga oljor

 

Spannmål och raffinerat socker avstår jag som vanligt.

Ren mat är inte så lätt som det låter. Speciellt inte om man äter lunch ute. I butiken är det bara att kolla innehållsförteckningen. Inga e-nummer eller namn man inte känner igen är en bra riktlinje. I grönsaksdisken letar man upp den ekologiska delen.

Vem är med? En vecka ren mat är bra för alla. Start på måndag!

 

Du kanske även gillar detta

12 kommentarer

Josefin 15 november, 2013 - 08:00

JA, jag är med! Lägg gärna upp förslag på rätter du ska laga. Försöker undvika mejeri, men det är inte alltid så lätt.

Svara
Helena 15 november, 2013 - 10:24

Jag är på!!!! Tjohoo!

Svara
Hanna 15 november, 2013 - 10:39

Jag är med!

Svara
KikkiSandström 15 november, 2013 - 12:14

Usch, varför utsätter du dig medvetet för sån mat? Bra att du satsar på en vecka med ren mat, låt den veckan bli lång!
http://kikkisandstrom.se

Svara
MalinSt 15 november, 2013 - 14:57

Jag är med.. Jag ska åtminstone ge det ett ärligt försök. Har inget restaurangbesök planerat – så det kan gå vägen!! 🙂

Ha en trevlig helg!
//Malin

Svara
jånna 15 november, 2013 - 21:35

jag hakar på !Jag skulle dessutom vilja höra eller läsa om din väg till sockerfri.. =0) jag tycker nämligen det är svårt som tusan inte pga motivation men rent fysiskt tungt när jag har försökt plocka bort frukt eller minska rotsaker.. blir “illamående och trög i huvudet” och då efter ett tag ökar jag på med 1-2 frukter om dagen å lite mer av sötpotatis, morot palsternacka o betor ..rotisar. äter mer Paleo än LCHF liksom.

Svara
Sabina 16 november, 2013 - 10:03

Jag är på! Förra veckan var bortrest hela veckan, svårt att få i sig bra & ren mat då. Känns i kroppen då jag ätit alla måltider ute länge.

Svara
shiraz 16 november, 2013 - 12:42

Game på detta! All in Måndag!

Svara
shiraz 16 november, 2013 - 17:38

Jånna – Har du som mål att gå ner i vikt? Tror personligen carb behovet/tolerans kan variera rätt mycket mellan folk. Om man kollar på Mark Sissons carb-curve börjar den på 50 men kan sträcka sig rätt högt beroende på nivå av aktivitet och mål. Kanske mår du helt enkelt bäst av aningen mer kolhydrater och äter du Paleo så behöver du nog inte oroa dig för sämre insulinkänslighet i framtiden.

Svara
Charlotte / kyllerskan.blogg.se 17 november, 2013 - 11:06

Jag är med! 🙂

Svara
Jennifer @yummylowcarb 17 november, 2013 - 16:49

Jag är med! Ska även undvika mejerier (förutom ost och smör), korv/salami/skinka/bacon är det svåraste att vara utan tycker jag. Ska vi köra en hasgtag på instagram? #renmat kanske? 🙂

Svara
jånna 17 november, 2013 - 19:54

shiraz – nej jag har väl egentligen inte behov av gå ner i vikt utan mera muskler =) tror också att jag fungerar bättre fysiskt o mentalt med en stor portion grönt rotisar o lite frukt då o då..

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More