mjölkfri choklad

Baka glutenfritt med mjölkfri choklad

av Cecilia Folkesson

– Innehåller annonslänkar –

 

Visste du att det är superenkelt att baka goda glutenfria chokladefterrätter med mjölkfri choklad?

Det går att hitta en hel del mjölkfri vegansk choklad i butikerna och på nätet och det är också väldigt enkelt att göra choklad själv!

Fördelen med att göra egen mörk choklad är att man har full koll på sötningen. Jag brukar använda ytterst lite sötning i mina recept, men det väljer man såklart själv. Smaka hellre av under tiden istället hälla i allt med en gång.

 

Min favorit-sötning

Min favorit är yaconsirap. Den är helt naturlig och höjer inte blodsockret. Den är dessutom bra för de goda bakterierna i magen! Man kan även välja björksocker som är mer likt vanligt socker i konsistensen.

Läs mer: Naturlig sötning – vilken ska man välja?

 

 

Tips på produkter till recept med mjölkfri choklad

mjölkfri choklad

Dessa produkter använder jag i mina recept. Kakaosmör och kakaopulver används tillsammans med lite sötning (som till exempel yaconsirap) och vaniljpulver till att göra egen mörk choklad.

Kakaosmör
Mörk choklad
Yaconsirap
Kakaopulver
Vaniljpulver

Läs mer: Så gör du hemmagjord mörk choklad

Jag har samlat mina favoritrecept där jag använt mörk choklad, kakaosmör och kakaopulver. Några recept gör du i ugnen och några av dem mixar du bara ihop.

 

Kokosrutor med nötsmör och choklad

glutenfria nyttiga kokosrutorDessa kokosrutor är väldigt enkla att göra och du kan toppa dem med vad du vill! I detta recept har jag nötsmör under den smälta chokladen.

Kokosrutor med choklad och nötsmör – Recepet

 

Hemmagjord mörk choklad

Hemmagjord mörk choklad barnmjölkfri chokladDenna hemmagjorda choklad kan du fylla med det du har hemma och vad du tycker bäst om! Man kan använda till exempel nötter, kokosflingor, torkade bär, salt och chili.

Hemmagjord mörk choklad – Recept

 

Avokadokulor med kakao

avokadokulorLåter kanske som en konstig kombination – men denna kombo är fantastisk!

Avokadokulor – Recept

 

Kokostoppar med kakao

sockerfria kokostoppar choklad sockerfria kokostoppar chokladDessa kokostoppar är smaksatta med kakao. Vill man skippa kakao kan man såklart även göra dem utan!

Kokostoppar med kakao – Recept

 

Nötrutor med kaffe och choklad

mjölkfri chokladDetta recept behöver inte bakas i ugn, utan du bara mixar ihop alla ingredienser. Snabbt, enkelt, nyttigt och supergott!

Nötrutor med kaffekräm– Recept

 

Nötiga chokladpraliner

nyttiga chokladpraliner valnöt mjölkfri chokladDessa chokladpraliner är egentligen rawbollar som blivit lite lyxigare genom att doppas i choklad. Man kan skippa att doppa dem i choklad och rulla dem i kakao eller kokosflingor om man vill.

Chokladpraliner

 

Krämig chokladpaj

mjölkfri choklad Vill du lyxa till det i helgen – gör denna krämiga chokladpaj med glutenfritt pajskal!

Krämig chokladpaj – Recept

 


Följ här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More