”kokosnötsskålar”
gör egen mörk choklad

Innehåller Adlinks

 

Visste du att det är superenkelt att göra hemmagjord mörk choklad? Och för grundrecept behöver du endast tre ingredienser!

Hemmagjord mörk choklad är ett väldigt bra alternativ till lördagsgodis och ett extra lyxigt tillbehör till kaffet.

Jag hade en påse blandade bär och nötter jag använde, men det går lika bra att använda kokosflingor, frön, lakritspulver, hackade nötter eller frystorkade hallon eller jordgubbar. Eller så häller man ner chokladen i pralinformar med en nypa havssalt.

Vill man ha chokladen sötare, öka mängden sötning något.

 

mörk choklad med kakaosmör

Hemmagjord mörk choklad

(Grundrecept)

1 dl kakaosmör
1 dl kakao (gärna raw)
ca 2 msk yaconsirap eller annan sötning
(+ en nypa salt)

Gör så här:

– Smält kakaosmöret i vattenbad.

– Blanda i kakao och sötning. Blanda ordentligt och smaka av med en nypa salt.

 

hemmakakaosmör raw kakao

 

– Häll chokladen över den fyllning du valt. Jag hällde min choklad över nötter och bär på en plåt med bakplåtspapper.

 

mörk choklad med yaconsirap

 

– Ställ in i kylen (eller frys) och låt stelna.

 

gör egen mörk choklad hemma

 

– Bryt i bitar. Förvara i kylskåp. (Om det blir något över vill säga 😉 )

 

Hemmagjord mörk choklad barn

 

Mer om yaconsirap

Jag sötar min choklad med yaconsirap som har en lite nötig smak. Yaconsirap tycker jag är en bra sötning då den innehåller både kalium, antioxidanter och inulin som gynnar de goda tarmbakterierna. Det tas heller inte upp av kroppen och påverkar därmed inte blodsockret.

 

 

Total
1
Shares

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*