ulricehamn

Så lyckas du med skogspromenaden med barnen

av Cecilia Folkesson

Jaha. Då var sommarvärmen som bortblåst och man sitter hemma med noll sommarlovsplanering. Förra sommaren hängde vi på Bali hela sommarlovet med allt vad mysiga hus, goda middagar, beach clubs och moppeturer innebar.

Barnen har varit SÅ glada för att vi ska vara hemma i sommar, men till och med dom har börjat prata om förra sommaren. Hur härligt väder det var och hur mycket roliga saker vi gjorde.

Så vad gör man när man precis fått en ny familjemedlem i form av lite ettrig kattunge, varken har planer eller budget för en extra rolig sommar och det regnar?

 

En sak om dagen

Jag försöker hitta på något mer barnen varje dag. En dag drog vi till biblioteket och lånade massa böcker. Vi tänker köra samma upplägg som på Bali förra året.

En dag hälsade vi på mormor. En annan dag drog vi till denna nya fantastiska lekplats. Och igår gav vi oss ut på skogspromenaden.

 

 

Tips för en lyckad skogspromenad med barn

Reka innan man ger sig ut
Att gå fel i skogen kan sluta med att rundan blir dubbelt så lång. Kolla upp vilka olika stigar man kan gå. Barn (i alla fall våra) tycker skogsstigar är mycket roligare än att gå på breda grusvägar.

Ha med vatten och mellanmål
Ni med barn vet: De små liven kan gå från “nej, jag är inte hungrig” till “jag måste ha mat – NU!!!” på mindre än två minuter. Ta med en flaska vatten och nån frukt eller en påse nötter.

Bra kläder
Se till att barnen har varma och sköna kläder och gärna en vindjacka om den där sommarskuren kommer. När vi var ute igår var det fint väder när vi gick men halvvägs in i skogen kom en störtskur. Som tur var fanns ett vindskydd och där satt vi och körde FIFA-quizz på mobilen. Med andra ord: en väldigt uppskattad regnskur!

Muta / belöning
I den bästa av världar hade man såklart önskat att barnen frivilligt skulle älska att gå rundor i skogen. Så är det oftast inte. Men när man väl är där tycker de ändå det är väldigt roligt. De springer runt och letar blåbär, Otis kollar myrstackar och de tävlar (såklart) konstant.

Men för att få dem dit är en muta perfekt! Igår handlade denna muta om att få spela TV-spel. En promenad mot en timmas FIFA. Alla nöjda!

 

Följ mig här

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

2 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Matilda 5 juli, 2019 - 09:22

Får jag fråga vad FIFA-quiz på mobilen är? Tänker att det kanske vore ett sätt att umgås med mina killar, som är ungefär lika gamla som dina. Tack på förhand!

Svara
Veckans lista: Hinderbanor, årets comeback och sommarlovstips! - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 15 juli, 2020 - 08:53

[…] Lästid mot skärmtid Så här mycket socker ger vi våra barn på sommaren Massa tips på aktiviteter – både ute och inne Roligare utflykter med Geocaching Nyttiga picknicktips  Så lyckas du med skogspromenaderna med barnen […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More