Ekologiska-natpasar
mjölkfri choklad
 Denna paj helt fri från mejeriprodukter, gluten och raffinerat socker. Superkrämig och med massa smak av choklad. Passar perfekt till skolavslutningen eller studenten! Jag hade bara en stor pajform hemma (Ø 28 cm) har man en mindre 22-24 cm, kör ca 2/3 av innehållet i receptet. Jag toppade min med cacaonibs, hackad mörk choklad och kokoschips, men massa hallon eller jordgubbar passar minst lika bra!

 

chokladpaj paleo glutenfri mejerifri

Chokladpaj Paleo

(Form: Ø 28 cm)
Pajskal
3,5  dl kokosmjöl
3 ägg
0,5 dl kokossocker eller annan sötning
1,5 dl kokosolja
1 nypa salt

Fyllning
6 dl kokosgrädde/extra creamy coconut milk (i tetra)
300 g mörk choklad
1 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver

 

chokladpaj paleo glutenfri mejerifri

Gör så här:

Pajskal
– Sätt ugnen på  200° C.
– Kolla konsistensen på kokosoljan. Om den är mjuk behövs den inte smälta, om den är hård, smält. Kör alla ingredienser till pajskalet i matberedare eller blanda ihop för hand. Känns degen för torr, tillsätt lite mer kokosolja, om den känns för lös, i med lite mer kokosmjöl.
– Tryck ut i pajform (gärna med löstagbara kanter)
– Grädda i ca 10 minuter / tills den fått fin färg
– Låt pajskalet svalna.

 

Fylling
– Hacka chokladen och lägg i en skål.
– Koka sakta upp kokosgrädden och häll över i skålen med den hackade chokladen. Blanda till en jämn smet och häll i pajskalet.
– Låt stå i kylen några timmar innan servering.
– Toppa med choklad, hallon eller skivade jordgubbar!

 

 

Fler recept:

I receptarkivet hittar du hundratals nyttiga och goda recept. Allt från frukost, middag och tillbehör till efterrätter och godis!

 

13 kommentarer

 1. Gjorde denna, måste säga att den blev supergod. Fick pajskalet lite torrt i ugnen, hade den inne längre än de 10 minuterna. Tar ut den efter exakt 10 minuter nästa gång. För den kommer bakas fler gånger!

 2. Gjorde den ikväll, absolut inte lika fin som din men god blev den! Hade i banan skivor när den var klar, det vart en god topping! Tack för att du inspirerar till hälsosammare alternativ. Har slutat baka skit hemma för ett ganska bra tag sedan men att laga mat/baka är inte min starka sida så det har inte blivit mycket bak hemma men tack vare dina recept börjar jag äntligen komma igång igen. Tusen tack igen!!

 3. Åh vad glad jag är som hittat/upptäckt din instakonto och din hemsida. Finns mycket goda och inspirerande recept på din webbsida!! Tusen tack för att du delar med dig!!!

 4. Tack för härlig inspiration till ett hälsosammare liv.
  Får jag fråga vilket fabrikat du köper när du köper din choklad?

  1. Hej!
   Kul att höra tack 🙂
   Jga brukar variera. Köper mina från bodystore och letar efter de som är naturligt sötade och så lite socker och tillsatser som möjligt. Ska skriva ihop en lista med tips på bra choklad – så håll utkik! Och missa inte gårdagens inlägg om hur du gör din egen choklad!

   Ha en fin dag,
   Cecilia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*