Året i bilder 2019

av Cecilia Folkesson

“Vi har ju inte gjort något i år” var det första jag tänkte när det var dags att sätta ihop Året i bilder.

Så var såklart inte fallet när jag gick igenom alla bilder för att välja ut de bästa. Vi har ju faktiskt hunnit med en hel del. Speciellt ett orimligt antal timmar i ishallen ; )

Missa inte Instagram Stories där jag kommer dela de bästa klippen. Det kommer bli en hel del väldigt roliga favoriter i repris! (Jag nålar fast dem i händelser också.)

Läs mer: Året i bilder 2018

 

Januari

ulricehamnBörjan av året bjöd på kallt väder och vi insåg hur himla bra Ulricehamn var! Snowboard en eftermiddag, 5 minuter bort!

 

hockey ulricehamnMen fokus i januari var ändå hockey! Zion körde sin allra första hockeyträning i januari som 10-åring. Väldigt tufft när resten av laget spelat länge. Men han höll ut några kämpiga månader och ett år senare är han med och spelar matcher!

 

sellerijuice cecilia folkesson2019 handlade inte bara om hockey utan även om selleri. Massvis av selleri i juiceform. 

 

Februari

branäs aspenSportlov i Branäs. Tyvärr utan de vi skulle åkt med – men vi fick en fantastisk resa ändå med denna vyn att vakna till.

 

branäs folkesson Tre på snowboard – två på skidor på grund av att Otis ville åka snabbt. Och det gick tydligen inte på snowboard… Detta resulterade såklart i en rejäl vurpa…

 

snowboard barn branäsZion fastande helt för snowboard – nästa gång hoppas jag att samtliga skidor ryker.

 

Vi hann även med lite renovering. Eller lite och lite. “Någon” hade mätt 10 cm fel och hela köket i lillahuset fick bytas…

 

Mars

kandui cecilia folkessonMars absoluta höjdpunk – När jag vann resan till Mentawai! På grund av lite olika saker (och min vanliga otur) blev det ingen resa 2019, men vi hoppas på den under 2020.

 

Gammelmormor supportade Sid i ishallen till allas glädje!

 

April

vår ulricehamnApril var månaden då ishockey och fotboll började krocka. Blev lite lätt hetsigt när både Zion och Sid spelar fotboll OCH hockey…

 

Otis lärde sig cykla när han var 3 år. Sen drog vi till Bali hela sommaren när han var 4. Och det här med att “när man väl lärt sig cykla” stämde inte in på honom. Han hade helt glömt. Och efter massa ilska, blåmärken och fula ord var han åter uppe på cykeln och nu fanns det inget stopp på honom.

 

Att vara egenföretagare….

 

 

 

Maj

Sid fick äntligen ett djur i form av Ozzy. Vi körde ett test för att se om han skulle tröttna. Vi åkte till katterna flera gånger i veckan – helt på Sids intiativ.

 

Sååå gulligt!

 

Maj var månaden jag fyllde 40. Trodde på mer åldersångest faktiskt – men den kanske kommer…

 

isaberg folkessonFyrtioårspresent=fotboll med killarna. Gissa vilka som var mest nöjda 😉

 

isaberg folkesson Året handlade mycket om att fira de stunder barnen höll sams…

 

folkessons krubb ulricehamn…det blev några gånger ändå!

 

hofsnäsloppetZion upptäckte hur bra han var på löpning.

 

5 km på 24 minuter. Bra ändå för att inte tränar någon löpning mer än på fotbollen.

 

Jag gjorde mitt bästa under året för att få barnen att äta mer vegetariskt. Gick väl sådär – men ger såklart inte upp detta. Hej 2020 – Hej mer vego!

 

Juni

Bästa stunden 2019: När vi fick reda på att Sid fick plats i den skola, årskurs och klass han mest av allt ville!

 

En annans sak värd att fira – sista året med skolavslutningar i olika kommuner!

 

hofsnäs badplats otisDet obligatoriska skolavslutnings-badet hanns med.

 

Vi upptäckte hur mycket Otis ÄLSKAR djur. Vi hittade honom sittandes hos getterna efter en stunds intensivt letande…

 

Mycket häng med mormor blev det också!

 

sommarlov skärmtid barnOch fotbollsmålet installerades på vår enorma gräsmatta. Här ligger just nu en vattenfylld hockeyrink och väntar på minusgrader…

 

Ett bröllop som jag helt missat hanns med i juni. Mitt minne var alltså inte med mig i juni heller.

 

Ozzy flyttade hem till oss. Och Otis fick reda på att hans tilltänkta namn var just Ozzy. Hur sur Otis var över att inte fått det namnet – väldigt.

 

Första sommaren i nya huset bad på en hel del spännande överraskningar. Allt från ett enormt smultronland till kirskål i mängder…

 

Juli

Första sommarlovet utan några som helst planer. Vad gör man när solen uteblir? Går till skogen. Jäklar vad vi sprang runt i skogen i juni!

 

Sommarlov på SVT, plocka blåbär och grilla. Detta blev dock rätt tröttsamt efter ett tag…

 

Men vi har turen att bo nära Isaberg och Sid testade nya rodeln med morfar. Ni som följer mig på Instagram kanske såg Otis dödsskik i höstas när jag mutade upp honom i denna rodel…

 

Solen kom tillslut! Och barnens glädje över kombon sol och moster Malins pool precis vis havet!

 

Vi fick till några dagar poolbadande, cava och krabbfiske. Nästan så man glömde bort tidigare årets sommarlov på Bali.

 

bohuslän hasselösundSommarens bästa dagar: Bohuslän. Och bonus till vänner med båt. Och efter att sågat segelbåt så länge jag minns: jag tar tillbaks allt. I all fall när den ligger still.

 

grundsundMer båt för dessa nu väldigt nöjda barn!

 

grundsundNyfunnen sverigepärla: Grundsund!

 

grundsund kobbarDenna dag slog det mesta: Lagom lång båttur, lunch på kobbe och massa sol!

 

grundsundPriset “Finaste kvällen på hela sommaren” gick till denna kväll i Grundsund med våra nya vänner och nästan grannar. En väldigt fördel med att flytta – alla dessa nya vänner vi fått under 2019. Det måste väl ändå vara årtes absolut bästa.

 

Enda barnfria stunden för mig i sommar – Hattfest i Båstad. Fruktansvärt dålig hatt jag fick till dock…

 

Augusti

high caparral semesterHigh Chaparral besöks varje år. Mest för att morfar bor granne, men detta ställe har verkligen hottats upp de senaste åren. Så mysigt att gå runt en dag. Ingen hets massa saker att göra för barnen och stora ytor!

 

Sommarens bästa enligt Sid: Efter att inte ätit mejeriprodukter (pga alopecia) under 4 år intog den veganska milkshaken Sverige!

 

Uterummet fick sig en uppfräschning. Där hängdes det väldigt mycket i somras.

 

September

Så snart ishallen öppnade åkte allas skridskor på. Och i höstas började Otis skridskoskolan. Extremt gulligt att se alla dessa minimänniskor på skridskor.

 

Vi älskar vårt nya hus – något som vi inte älskade speciellt mycket var dock detta kök med massa konstiga specialmått. Vi ville inte riva ut allt utan gjorde en liten uppfräschning av det istället:

 

Inte riktigt klart – men snubblande nära!

 

November

cecilia folkesson gdansk Årets stressigaste månad gick till November och just denna månad åkte jag på massa åkommor och besökte sjukhuset oftare än kontoret.

 

hotell puro gdanskEftersom julkalendern var i full gång och dygnets timmar inte räckte till fick det bli en intensiv jobbvecka i Gdansk.

 

December

julkalendern 2019 cecilia folkessonJulkalendern drog igång med massa fantastiska samarbetspartners! Och den ökade med 80% från 2018. Tusen tack alla ni som var med och deltog!

Se alla 24 luckor här

 

veckans lista julJulklapps-shoppingen from hell. Skiter i att utveckla det mer än så. Men en bild kan ljuga. Så mycket kan sägas…

 

jul high chaparral Och så togs den igen – den perfekta julbilden på High Chaparral!

 

Och decembers bästa: Otis tror fortfarande på Mr Tomten!

 

<3 Ha en härlig nyårsafton – och lova inte massa saker du inte kan hålla!

 


Följ mig!

Följ mig gärna här för mer tips, recept och inspitation:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More