Ekologiska-natpasar
sellerijuice

Äntligen har jag kommit igång med sellerijuice!

Jag har haft min slow juicer [adlink] stående ett tag och nu är kylen full av ekologisk selleri. Selleri ska ha en läkande effekt på kroppen och ska drickas som den är – alltså ren juice utan några andra grönsaker eller frukter. Och smaken? Den får man helt enkelt vänja sig vid 😉

 

Därför är sellerijuice bra

– Har en basiskt effekt på kroppen
– Antiinflammatoriskt
– Sägs kunna läka läckande tarm (som är en orsak till autoimmuna sjukdomar)
– Ska kunna rena levern från toxiner och tungmetaller
– Återställer magsyrabalansen för en bättre matsmältning och ökat näringsupptag
– Finare och renare hud. Sägs vara bra vid både akne och psoriasis

 

Har du helt missat sellerijuice-trenden – kolla detta klipp:

 

Så gör du sellerijuice

– Kör sellerin i en juicer eller mixa den och sila bort fibrerna. Juicen ska helst drickas ren, på tom mage ca 30 minuter innan ditt första mål mat.
– Vill man ha en mindre besk smak – ta bort bladen.
– Drick varje morgon under en längre tid!

 

Välj eko!
Välj ekologisk selleri då den ofta är hårt besprutad.

 

Här hittar du fler recept på juicer, smoothies och andra drycker

 

 

24 kommentarer

 1. Blir väldigt upprörd när jag ser er hälso-influensers referrera till personer som Medical Medium. Jag beställde hans bok men insåg snabbt att den mannen är riktigt galen. Han kallar sig medium eftersom ”the spirit of the most high” som är direkt underställd Gud pratar till honom och ger honom råd i hur man gör människor friska. Inget av det som står i hans bok är testat utan det är baserat på vad ”the Spirit” har sagt till honom. Han tjänar tusentals dollar på mediala telefonkonsultationer som massor med folk känner sig lurade av.
  Ni måste väl ändå ha ett ansvar som influencers att i alla fall vara lite källkritiska. När jag ser folk följa hans råd får det mig verkligen att fundeta över att vem som helst kan utnämna sig till ”expert” och ge råd om hälsa som är helt baserat på godtycke. Visst sen är kanske sellerijuice inte skadligt, men det spelar i gen roll, det finns ingen som helst vetenskap i påståendena att det måste drickas rent, innan frukost osv.

  Visst är det alltid bra att äta grönt, men

  1. Hej Anna,
   Om massa människor upplevt hälsofördelar med sellerijuice är det väl väldigt bra?
   Jag har själv inte läst boken eller ens rekommenderat någon att göra det. Som inlägget säger “ska/kan” sellerijuice ha ovannämnda hälsovinster. (pluss massa andra)

   Det är upp till var och en att testa. I detta fall handlade det om att testa en hemmagjord juice varje morgon. Inte köpa en produkt någon tjänar pengar på.

   Kolla gärna @celeryjuicebenefits på instagram. De delar “vanliga personer” och deras erfarenheter.

   // Cecilia

  2. Håller med dig Anna. Att något sägs ha bra egenskaper och positiva anekdotiska erfarenheter är tyvärr mycket tveksamma och man kan inte särskilja kausalitet och korrelation heller.

 2. Vet du hur länge man kan förvara juicen i kylen? Känns lite over-kill att behöva mixa och sila ny varje dag.

 3. Ungefär hur mycket ska man dricka varje dag? tänker ett glas kan ju vara väldigt varierande strl.

 4. Det tog mig ett tag innan det klickade vad Medium i namnet Medical Medium stod för. Oavsett hur bra sellerijuice än är är jag tveksam till hur ärliga avsikter denna man har. Såg även att The Paleomum har ifrågasatt hur bra det är att juica sellerin kontra att använda allt. Jag har inte tillröcklig kunskap för att argumentera för/emot ämnet sellerijuice men jag är tveksam till Medical Medium. Kommer dock att testa att öka mängden intag av selleri oavsett detta! 😉

  1. Hej Åsa,
   Jag tycker inte man behöver lägga någon vikt vid just Mr Medical Medium utan alla hälsofördelar random personer upplevt.

   Om man själv testar och tycker att man mår bättre av det är det väl ett själ att fortsätta? Det är ju ändå ens egen hälsa det handlar om 🙂

   // Cecilia

 5. Selleri gör underverk för kroppen. Det gäller att hitta det som fungerar för dig som individ. Har en klient som haft psoriasis i 40 år och blev helt fri från sin psoriasis på 4 veckor. Detta genom att börja inta liposomalt c-vitamin, nu tillverkar hen det själv och är symptomfri. Detta fungerade på denna individ, kanske inte på någon annan.

  Så juica på 3-4 veckor och känn på det. Även ekologiska rödbetor, helt fantastiskt….

 6. Vi är fler här som undrat varför man ska sila drycken? Då Cecilia inte haft möjlighet att svara just på denna fråga så undrar jag om någon annan kanske vet??

 7. Måste kommentera detta med sellerijuice, drack 4,5 dl juice varje morgon i 4-5 veckor. Fick sedan sluta då jag fick jätteont i magen, som satt i i över en vecka och problem så fort jag åt något! Höjer ett varningens finger, detta passar inte alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*