Asien resa med barn mentawai

Veckans bästa och sämsta: Orimlig otur, bebis & Indonesien!

av Cecilia Folkesson

Alltså denna veckan kunde varken varit sämre ELLER bättre!

Följer du mig på Instagram Stories har du säkert inte kunnat undgå veckans missöden. Här kommer en liten sammanfattning:

Det började med att Johan drog till Tyskland (och lämnade mig med ett tomt kylskåp, inget konstigt med det egentligen, vi har verkligen haft fullt upp de senaste veckorna.)

Redan morgonen efter han åkt började det. Översvämning i tvättstugan! Inte så farligt – bara att torka upp. Tills jag insåg att det låg små bruna bitar i vattnet… Kul kul. Detta fixades med en slamsugare. Eller fixades och fixades. Det slamsögs, filmades i rören och istället för att det “bara låg lite fekalier på golvet” stank nu hela huset.

Sen tog det inte mer än en timma innan det luktade bränt i källaren. När dörren dit öppnades möttes jag av ett rökmoln. “Lätt” panik uppstod då jag aldrig tagit mig tid att förstå mig på pelletsbrännare. Detta löste sig efter massa telefonsamtal. Lärde mig att sota av på köpet, så win på det ändå.

Sen fortsatte dagen med några härliga timmar. Glada barn och upphämtning av 10 påsar mat från Ica Maxi. Tills jag öppnade brevlådan och insåg att bilen hade körförbud!! Detta löste sig också såklart. Det går tydligen boka besiktning på nätet och det fanns massa tider att få så jag var på plast 08 och bilen var åter laglig (och hel).

Men innan 08:00 insåg jag att slamsugningen inte gett önskat resultat. Åter vatten på golvet i tvättstugan

 

Nu till det bästa!

Minns ni baby Adyatma? Den lille indonesiska bebisen vi räddade livet på i höstas? Om inte kan du läsa mer om honom och hans mamma här:

Rädda Baby Adyatma!
Baby Adyatma är hemma!

Ön och Kandui Resort i Metawai islands där jag lärde känna Adyatmas mamma Adek anordnade en utlottning i samband med donationerna. (Tillsammans samlades nästan 70 000 USD in och vi tillsammans stod för drygt 30 000 kronor!)

 

Här kan du se filmklippet:

 

kandui cecilia folkesson

 

Och vad som är ännu roligare än att jag stod på lappen: Adek och Adyatma ska komma till ön samtidigt så jag kommer få träffa den lilla bebisen som nu är fyra månader!

 

adyatma kanduiFrån dagens “samtal” med Adyatma. En fullt frisk fyra-månaders bebis som inte skulle levt idag om det inte vore för bland annat många av er <3

Så en kass vecka blev ändå väldigt bra tillslut! Men den är ju i och för sig inte över ännu…

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More