cecilia folkesson

En nyttig och hälsosam start på det nya året

av Cecilia Folkesson

Nytt år betyder ofta nya rutiner. Och väldigt många nyårslöften.

I år har helt skippat allt vad nyårslöften heter – för hur ofta håller man alla dessa löften egentligen? Ofta blir det bara några veckors kämpande för att sedan övergå i dåligt samvete för att man inte fixade alla de där måsten man skaffat sig inför det nya året.

Satsa på en nyttig och hälsosam start på det nya året istället och förmodligen mår du så mycket bättre att du vill fortsätta!

 

grön juicejuice med rödbeta morot ingefäraEkologiska juicer

Ett väldigt bra tips om man har ledsna grönsaker hemma: gör juice av dem! En av mina absoluta favoriter i köket är min slowjuicer. Jag ser till att alltid ha färsk ingefära och citron hemma, sen är det bara att göra juice av äpplet Otis tappat i backen några gånger för mycket, ett gäng morötter eller selleri. Man kan mixa precis hur man vill!

Välj helst ekologisk grönsaker och skala citronen – annars blir juicen besk.

Här hittar du en prisvärd slowjuicer [adlink] 

 

vad är antiinflammatorisk kostbuddha bowl hummusGröna lunchlådor

Januari är ofta den månad man har minst pengar på kontot. Med andra ord: en perfekt månad att skippa uteluncherna och preppa matlådor för veckan!

Quinoa och kikärtor/bönor/linser tycker jag är bra bas, sen är det bara att fylla på med grönsaker, rotfrukter, frön och nötter.

Jag brukar blanda ihop en dressing på tahini, citron, lite vitlök och salt och peppar eller ha med en stor klick hummus.

 

 

Veganskt glutenfritt fröbrödFixa snabba, nyttiga och glutenfria mackor

Ägg och smoothie-bowls i alla ära, men ibland är det väldigt gott med kaffe och en macka till frukost. Även om mackor låter lite tråkigt går de att variera i all oändlighet! Avokado och tomat, tahini och gurka eller hummus och groddar. Eller så kör man klassikern ost och paprika.

Jag brukar ha en färdigskivad limpa av detta glutenfria bröd i frysen – bara att ta fram en skiva och slänga i rosten. Supersnabbt och supergott!

Klicka här för recept på vegansk glutenfritt bröd

 

grön smoothie avokadoMättande smoothies med avokado

Gillar du att dricka smoothies på morgonen? Skippa bananen och gör den krämig och mättande med avokado istället.

Klicka här för recept på denna smooothie

 

proteinbollar med chiaProteinkulor att ta med

Att ha med ett mellanmål kan vara räddningen när sötsuget sätter igång. För har man spenderat julen med att äta julgodis kommer det ta ett tag innan sötsuget försvinner. Dessa proteinkulor är enkla att göra och perfekta att ha i kylskåpet på jobbet.

Klicka här för recept på proteinkulor

 

Fler recept

Här hittar du alla mina gröna recept

 


Följ mig här!

Följ mig gärna för mer tips, recept och inspitation:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More