Zucchinifrallor

av Cecilia Folkesson

Lyckan att hitta dessa i frysen hos svärmor. Så gott efter all julmat! Nedan följer recept.

Zucchinifrallor ca 8-10 st
4 ägg
2 dl finriven zucchini
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk fiebrhusk
2 msk kokosnötsmjöl
1/2 dl sesamfrön
3 msk solrosfrön
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffigt och tillsätt den rivna zucchinin. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg– och zucchiniblandningen.
Låt stå ca 10 min och forma sen bullar av smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Enjoy!

 

4 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Ama de casa 12 januari, 2014 - 09:56

Hej Cecilia!

Nu har jag (via tips från en väninna) testat detta recept – och det blev verkligen supergott!

Jag har bloggat om det här (och länkat hit till receptet):

http://amacasa.wordpress.com/2014/01/12/rulla-rulla-liten-bulla/
🙂

Svara
sofia 9 augusti, 2014 - 15:39

Hej, har testat dessa två gånger nu men mina sväller inte upp så fint som dina.. Gör enligt recpet med vispa äggen några minuter och vända ner zucchini och sen mjölblandningen. Det är inget fel på smaken men hade vart kul med “baguettelyftet” i dem.. Ska man låta zucchinin rinna av? Eller ska man ha specialugn? Jag har vanlig hederlig ugn. Med vänlig hälsning, Sofia

Svara
Cecilia Folkesson 9 augusti, 2014 - 21:10

Jag har varmluftsugn… men borde inte bli sån stor skillnad. Testa att låta zucchinin rinna av eller ev skära bort det i mitten.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More