JAMU hälsoshot

Veckans bästa!

av Cecilia Folkesson

Ny vecka och höstvecka dessutom! Även om jag gillar sommaren tycker jag hösten är mycket mysigare. Älskar när det är soligt och fortfarande lite varmt ute. Jämför detta med våren, som jag inte alls är ett fan av. När det är 13 grader på våren tror man plötsligt att detta betyder sommar och man går runt i alldeles för tunna kläder och somriga skor. Men vid samma temperatur på hösten åker de stickade koftorna och varmare kängorna fram…

 

Bali bokat!

Äntligen har vi hittat det perfekta boendet på Bali, och allt är bokat och klart!! Jul och nyår kommer tillbringas i ett supermysigt hus med lagom stor pool, egna sovrum med tillhörande badrum till alla och en tjej som kommer och fixar frukost varje morgon, städar och fixar med disk och tvätt. Hon kommer antagligen älska att hänga med barnen också. Det gör alla balineser!

 

Ärret läker

Ärret från min operation läker fint! Jag har tagit bort stygn och nu är det bara att tejpa i ca 1 år, så ska det bli betydligt finare än det jag hade innan. Är så tacksam att operationsbokaren avrådde mig att göra detta i semestertider. Hade tänkt gjort det i juni först, men att lyfta och leka med barn är ungefär omöjligt.

 

Gurkmeja

September = höst. Undra vad som hände med den där sommaren alla sa skulle komma i augusti? Hösten är också tyvärr lika med massa sjukdomar. Förmodligen för att man är inne mycket mer i dålig luft. Mitt tips för att hålla bort eventuella sjukdomar är gurkmeja i olika former. Testa Jamu eller denna gyllne smoothie.

 

Sömn

De senaste veckorna har jag inte fått till det här med sömnen ordentligt. Tanken är att ligga i sängen 22. Lyssna på ljudbok om det behövs och sen somna. Igår gjorde jag äntligen som planerat. Och efter att styrt upp en bakluckeloppis men allt vad det innebär, hela dagen igår somnade jag direkt. Och herregud vad utvilad jag var när jag vaknade! Första gången jag känt mig riktigt pigg på länge!

 

Vatten med örter.

Köp hem några krukor med citronmeliss och/eller mynta och stoppa i en flaska och fyll på med vatten. Ha med i väskan och fyll på vatten under dagen. Tänk på att inte dricka iskallt vatten, utan helst rumstempererat.

 

Ha en bra vecka!
// Cecilia

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Linnea 6 september, 2017 - 09:43

Hej!
Jag undrar om det går lika bra att ha i frusta grönsaker (så som spenat, broccoli) i smoothies? Blir det samma energi och näringsämnen som färska?

Svara
Cecilia Folkesson 6 september, 2017 - 11:06

Hej Linnea,
Du kan absolut välja frysta, men välj gärna ekologiska 🙂

Hälsningar Cecilia

Svara
Linnea 6 september, 2017 - 16:18

Tack för svar
Näringsämnena håller sig i frysta grönsaker Samma som färska? Även vid tillagning?

Svara
Elisabeth 9 oktober, 2017 - 22:50

Underbart med Bali, vi ska dit om två veckor. Mycket tack vara dig! Var ska ni bo den här gången?

Svara
Cecilia Folkesson 11 oktober, 2017 - 10:23

Åh så härligt!! Och kul att höra :)Vi kommer bo i Canggu. Vi gillar det absolut bäst.
Hoppas ni får en fantastisk semester. Behöver du tips på restauranger, fik mm kolla här:
http://folkessonsadventures.se/stora-canggu-guiden-canggus-basta-cafeer-restauranger-och-barer/

Hälsningar Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More