Varför jag väljer bort mejerier.

av Cecilia Folkesson

Detta var min lunchtallrik igår. Massa ostar och coleslaw. Jag vet att jag mår dåligt av detta. Och ändå väljer jag det…

De senaste året har jag i princip hållit mig borta från mejerierna. Man skulle kunna kalla det mejerifri LCHF eller Paleo utan frukt. Min kropp mår mycket bättre utan mejerier. Jag känner mig både lättare i kroppen och piggare.

Men ibland lyxar jag till det med mejerier. För mig är mejerier lyx. I alla fall precis när man äter det. Speciellt ostar eller musslor i vin och grädde. Men varje gång händer samma sak. Jag kan inte sluta. Det blir mejerier till allt. Och mejerier är som socker. Om man väl börjar är det kört.

Mejeriprodukter innehåller opioida peptider vilket är beroendeframkallande och påverkar belöningssystemet. Vi reagerar så klart olika på mejeriprodukter som på allt annat, men har man varit, eller är sockerberoende är det vanligt att man även är känslig för mjölkproteinet.

Så för att vara extra pigg till loppet på lördag är alla mejeriprodukter förbjudna fr. o. m i morse. Skärpning.

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Ida 1 oktober, 2013 - 09:01

Exakt så fungerar det för mig!! Åt Italiensk planka i fredags, med massor av olika sorters ostar. Jag passade på att “unna mig” så att säga och gick bananas på alla sorter, både en och två gånger! Dagen efter var min mage stenhård, uppsväld och ja…gasig. Absolut inte värt det, blir så arg på mig själv i det läget. Det blir som en slags baksmälla och jag blir 20 år igen och säger att jag “aldrig mer ska äta mejerier” , fast när jag var 20 var det inte mejerierna som jag aldrig mer skulle stoppa i mig 😉

Svara
Miranda 1 oktober, 2013 - 13:14

Ost, kvarg, keso, créme fraishe osv fungerar att äta lagom av fint för mig. Men ren kall mjölk i ett glas triggar ngt djuriskt i mig! Haha 🙂

Svara
Trulle 1 oktober, 2013 - 14:48

Nej, mejerier innehåller inte opioida peptider, däremot frigörs sådana i kroppen när vi äter det.

Samma sak med gluten…

Svara
Kristin 1 oktober, 2013 - 17:16

Jag håller med dig till fullo och känner precis så som du beskriver när du ätit för mycket mejerier, men sen beror det nog på vad man gillar och inte också, lika väl som ost skulle jag kunna äta nötter utan att få nog, bara fortsätta och fortsätta! …. 😉
Tack för att du driver denna blogg, visar sån mänsklighet och ger sån insperation!!

Svara
Anna 1 oktober, 2013 - 18:29

Men ost innehåller väl inte mjölksocker?
Men jag känner igen mig – ost kan jag verkligen hetsäta! Jag har fått sluta köpa hem det för att jag inte kan kontrollera mig. Nästan lite obehagligt…

Svara
Annika 2 oktober, 2013 - 07:31

Jättebra inlägg. Jag triggas verkligen av mejerier. En kaffe med mjölk och grädde på morgonen “förstör” hela dagen, så nu blir det svart.
Tack för att du delar med dig av all din kunskap via bloggen!

Svara
Jånna 9 november, 2013 - 00:06

Jag är likadan ! Frukt och mejerier framkallar hetsätande av dessa.. En luten burk keso blir en stor turkisk yoghurt en hink… Och fruktansvärt ont i magen efter .. Hålla nollan så håller man psyket i balans o magen!

Svara
Sabina 30 november, 2013 - 22:36

Fastnar på detta inlägg gång på gång, har insett länge att jag triggas & överäter enormt av mejeriprodukter, speciellt ost. Så fr.o.m måndag tar jag bort allt sånt.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More