glutenfri nyttig frukost

Så lyckas du med frukosten – 3 tips

av Cecilia Folkesson

Att börja veckan och framförallt morgonen på bästa sätt tycker jag påverkar hela dagen! Ni vet den där känslan när man skippar frukosten, slänger i sig en kaffe och stressar till jobbet…

Min mage mår kasst när jag gör så. Visst, jag kör periodisk fasta i perioder, men då har man vant kroppen på ett annat sätt, och då brukar jag skippa den där första koppen kaffe och dricka vatten.

 

Skippa de tre vita

Undvik mjöl, socker och mjölk. Byt ut mjölet/brödet mot nyttigare alternativ, mjölken mot nötmjölk och undvik helt enkelt söta livsmedel som juice och sötad yoghurt på morgonen. Din mage kommer tack dig!

 

Välj mat som inte höjer blodsockret

Ägg och avokado är två bra exempel på livsmedel som håller blodsockret på en jämn nivå och håller dig mätt länge. Äggröra med mosad avokado är supergott och relativt snabbt att göra.

 

Stressa inte

Försök att inte stressa i dig frukosten. På veckan har man oftast inte lika mycket tid och får anpassa frukosten efter det. Har du ont om tid – gör en grön smoothie med avokado som du har förberett på kvällen eller rosta en fryst skiva frö– och nötbröd.

 

Här hittar du massa frukosttips:

7 nyttiga glutenfria frukostar för hela veckan
7 nyttiga glutenfria frukostar – del 2

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More