fiskars norden gjutjärn knivar

Fiskars Norden – En ny favorit i köket!

av Cecilia Folkesson

– I samarbete med Fiskars Norden – 

 

Jag älskar att laga mat med bra köksredskap och har fått möjligheten att testa några produkter ur Fiskarn nya kollektion Norden. De moderna skandinaviska detaljerna i kombination med det klassiska och rejäla som håller länge är precis vad jag gillar! Och de är dessutom fina på bordet – ett stort plus!

70% av serien produceras av återvunnet material och trädetaljerna, som är en röd tråd i Norden-kollektionen är lokalt framställt av finskt björkträ.

 

 

fiskars norden gjutjärn knivar

I Fiskars Norden-serie hittar du sju olika gjutjärnspannor och sex knivar – tillverkade i Finland.

Alla Norden-seriens gjutjärnsgrytor och stekpannor är behandlade med mineralbeläggningen Thermium™ som ger non stick-egenskaper även vid höga temperaturer. 

Thermium™-beläggningen ger även produkterna en lång livslängd och man behöver inte underhålla dem på samma sätt som man måste göra med liknande grytor och stekpannor. Man rengör dem enkelt med vanlig diskborste och diskmedel, och oftast räcker det att spola av dem med hett vatten och en borste. Dessa behöver alltså ingen in-oljning mellan användningarna. 

 

 

fiskars norden

Jag fastnade väldigt mycket för dessa knivar som kommer få bästa plasten i vårt nya hus! Knivhandtagen är gjorda i värmebehandlad björk – både fina att se på och väldigt sköna att skära och hacka med. 

Knivarna är tillverkade efter traditionella finska tillverkningsmetoder av högkvalitativt rostfritt stål som gör att eggen håller sig skarp länge.

 

 

fiskars norden gjutjärn

Träringen som sitter på locket går att ta av och använda som grytunderlägg, en väldigt smart och fin detalj! Tänk på att ta loss den när du gör långkok med grytan i ugnen.

Tips! En kryddig kikärt- och linsgryta med kokosgrädde och tomat blir extra god i en gjutjärnsgryta. Grytan håller värmen länge, så den kan stå på eftervärme ett tag och gotta till sig. Detta blir många matlådor framöver!

Vad lagar du helst i gjutjärnsgryta? 

 

Julklappstips! Gjutjärnsgrytan blir en perfekt julklapp till den som gillar långkok och mustiga grytor. Även knivarna kommer bli väldigt uppskattade med sina fina klassiska trähandtag!

 

Här hittar du hela serien från Fiskars Norden.

 

0 Kommentar
0

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More