chiapudding pepparkaka

Julig chiapudding med pepparkaka

av Cecilia Folkesson

Betyget jag fick från barnen på detta: Det smakar som pepparkaka och JÄTTEGOTT!

Detta recept är nytt för i jul och det kommer förmodligen göras många gånger innan tomten hinner komma! Det är faktiskt ett väldigt bra alternativ till risgrynsgröten.

 

chiapudding pepparkaka

 

Chiapudding med pepparkaka

(2 portioner)

2 msk chiafrön[annonslänk]
2 dl kokogrädde
1-2 tsk pepparkakskrydda
2-3 färska dadlar
1 skvätt vaniljextrakt [annonslänk]
1 liten nypa salt

 

chiapudding med pepparkaka

Gör så här:

– Kärna ur dadlarna och finhacka eller klipp i små bitar.
– Rör ihop chiafrön med kokosgrädden (jag använder Santa Maria Extra creamy coconutmilk i tetra), och blanda ihop alla ingredienser. Vill du ha mer smak av pepparkaka, dubbla bara pepparkakskryddan.

– Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter, rör om då och då för att kolla konsistensen. Späd med nötmjölk eller vatten om chiapuddingen känns för tjock.
– Servera med fikon, mandlar och kanel.

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

3 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Jenny 20 december, 2019 - 06:39

Cecilia finns det någon kokosgrädde som smakar mindre kokos? Jag får inte i mina barn vare sig kokosgrädde el kokosmjölk

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More