Mer mat, mer muskler

av Cecilia Folkesson

Fick träningssällskap av småkillarna i morse. Sid gillade tabata intervallerna. Eller han gillade vila-delen. Och jag gillar att mina muskler äntligen börjar synas! Och det är inte på grund lite mat, snarare tvärtom.

Jag har fått många frågor angående min “nya” kost. Fast den är ju inte så ny. Jag äter oftare, försöker få in mellanmål för att få i mig mer mat. Och det faktum att jag äter oftare innebär att jag inte kan äta lika mycket fett som tidigare. Då är det omöjligt för mig att äta mer än 3 mål per dag. Jag är helt enkelt för mätt.

Och jag äter lite frukt då och då. Typ 1/2 äpple tillsammans med mellanmål.

Jag har alltså inte slutat äta fett, och jag förespråkar inte frukt i mängder. Speciellt inte om man inte tränar.

I morgon kommer ett längre inlägg med vad jag äter på en dag.

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Patrik 24 juli, 2013 - 21:50

…och jag blev lite imponerad av den där prestationsökningen son frukten gav 🙂 Eftersom jag också ofta gör tvärt emot massan så har jag ändrat lite i min kost så nu äter jag en massa frukt (flera kilo) och grönsaker varje dag. Ligger på ca 3-4000 kcal om dagen och har gjort i en vecka, men äter nästan inget fett. Resultatet hittills? Ökad kondition och prestation, så har jag tappat mellan ett och två kg. Ska experimentera några veckor till få se vad som händer 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 24 juli, 2013 - 22:01

haha, exprimentera är bäst! Fast flera kilo frukt hade jga nog inte pallat 😉

Svara
Patrik 24 juli, 2013 - 22:09

Trodde inte att jag skulle palla heller, äter mer frukt på en dag nu än vad jag gjorde på ett år (kanske flera år) tidigare.

Tror förresten det gjorde en hel del att sluta med mejeriprodukter för konditionen. Känns som andningen går betydligt lättare… (har aldrig haft astma eller problem, det känns bara lättare än normalt).

Svara
Cecilia Folkesson 25 juli, 2013 - 07:22

Samma här! Jag kände mig piggare när jag drog ner på mejerierna. Både på träningen och utanför.

Svara
Elin 25 juli, 2013 - 05:56

Ja, du är en av mina största förebilder, blir så sjukt taggad på förbättring!! Fick lite pepp i och med ditt mål med chins/pull-ups. Har börjat leka apa på gymmet i och med att jag SKA klara både chins och pull-ups jag med! Ordentligt. Flera stycken. MED VIKT. Nåja,än är jag inte där men det är ruskigt kul och känns bra med ett konkret mål då nu, främst under sommaren, känts som om man hamnat i någon sorts komfort-zon och glömmer av att utmana sig själv ordentligt. 😉 Samtidigt får man leka av sig lite och kan hitta träningstillfällen ständigt: På stranden letar jag upp grenar att kunna hänga i, lianliknande-grej att dra sig upp ifrån vattnet… Faktum är att hela världen blir en enda storlek lekplats än om man fastnar vid cable-maskinen på gymmet 😉

Keep up the good work och TUSEN tack för din inspiration! Du är grym! 😀

Svara
Cecilia Folkesson 25 juli, 2013 - 07:21

Åh tack, vad glad jag blir 🙂
Såklart du fixar pull ups! Träning och envetenhet gör susen, och det verkar du ju ha 😉

Lycka till och hör av dig när dom sitter! Ha en fortsatt bra sommar.

Svara
Sofia 25 juli, 2013 - 18:36

Har du slutat med PF? Isf varför?

Svara
Cecilia Folkesson 25 juli, 2013 - 22:18

Jag har ett uppehåll. Kör 10 veckor med PT och tränar såpass mycket att jag behöver äta mer, och det var svårt med periodsik fasta.

Svara
Sofia 25 juli, 2013 - 22:58

Ok. Har också semesteruppehåll från PF men ser fram emot att köra igång igen i samband med jobbstart. Tack för en inspirerande blogg!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More