601
Min nya last: kokossmör.
Kör en påse kokos i matberedaren, kör tills det blivit flytande och häll på burk. Om det blir för hårt när det stått ett tag är det bara att ställa burken i lite varmt vatten.
Bred på fröknäcke, ha en klick på kokosgröten, eller ät som det är!
10 kommentarer
Åååå, det är så gott! Gjorde igår efter att jag läste ditt om chokladsmaken, tänkte att det borde ju vara gott naturellt med 😀
Oj oj oj, sååå himla mumsigt!
Och det bästa av allt är att jag får ha det aldeless själv! (maken är ingen kokosfantast och sonen som älskar färsk kokosnör och kokosflingor av skyr konsistensen- men han gillar inga nötsmör)
Tack så hemskt mycket för all inspiration som du kommer med!
Visst är det galet gott!! Jag får ha mitt själv också 😉
Damn! ser gott ut!
Blir det lite som dendär lila förpackningen med kokos-smet du tipsat om för länge länge länge sedan? Inte kokos-grädden, utan den mer kompakta?
Den blir ju HUUUUR god som helst när den står i skafferiet nu på sommaren 🙂
Nja, detta blir annorlunda. Mer som mandelsmör, fast hårdare och kokossmak då såklart 🙂
Väl värt att testa!
Alltså – köra kokosflingor i matberedaren?
Precis!
Jag fattar inte… Förklara för mig…. Menar du att du kör en påse riven kokos i matberedaren och att den efter ett tag blir flytande, eller? Min upplevelse av kokosflinger är att de kan vara ganska torra. Jag är jättenyfiken och vill verkligen prova, för jag älskar kokos… Hjälp, hjälp, hjälp 😉
Stämmer! Kokosen fett tränger ut nät den mixas och då blir den flytande. Men man måste ha en bra mixer. Lycka till 🙂
Super! Tack… 🙂
Hej, tack för bästa tipset. Sjukt gott. En fråga bara, ska det stå i kylen efteråt eller funkar skafferiet? Hur länge håller det sig då?