glutenfria chokladmuffins paleo

Glutenfria chokladmuffins sötade med banan

av Cecilia Folkesson
Har du testat att göra glutenfria chokladmuffins sötade med banan?

 

Dessa glutenfria chokladmuffins är superenkla att göra – få ingredienser och helt utan spannmål och socker. Den enda sötningen i dessa kommer från banan. Desto mognare banan desto sötare muffins med andra ord.

Jag har testat att ha i kokossocker i dessa, ca 1-2 matskedar med det behöv verkligen inte. Även honung eller björksocker är alternativ om man ändå vill ha sötare muffins.

Läs mer: Alternativ sötning

 

De ingredienser som kan vara lite svåra att hitta har jag länkat till Bodystore.com – som är min hälsokostfavorit på nätet. Dessa länkar är så kallade “adlinks” vilket innebär att jag får en liten summa om du handlar genom dem. Så vill du stötta mig och mitt arbete och fortsätta få gratis recept och tips, använd dem gärna! 

 

 

glutenfria chokladmuffins paleo

 

Glutenfria chokladmuffins

(ca 6 st)

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala bananerna och kör i matberedare med resten av ingredienserna.
  3. Häll upp i muffinsformar och grädda i ca 20 minuter. 

Jag toppade mina med kakaonibs och flingsalt. Vill du göra dina glutenfria chokladmuffins extra lyxiga, blanda gärna i hackad mörk choklad och/eller några droppar pepparmyntstolja.

 

glutenfria chokladmuffins paleoglutenfria chokladmuffins paleo

Eftersom dessa muffins innehåller är det bra att förvara dem i kylskåp eller i frysen. Om det blir några över vill säga – de brukar ta slut direkt hemma hos oss. Men absolut godast är de rykande färska!

 

Fler recept med banan:

Det finns massa recept man kan göra med banan. Både för att få den söta smaken, men också det krämiga. När jag gör smoothies brukar jag köra ca 50/50 banan och avokado. Båda ger krämighet, men avokadon ger mer mättnad än bananen.

 

 


Följ mig här!

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspitation:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More