bodystore favoriter

Mina favoriter just nu

av Cecilia Folkesson

– Annonssamarbete med Bodystore –

 

Denna veckas tips: Mina favoriter just nu!

 

Boosta immunförsvaret
Vi kör D-vitamin hela året runt hemma hos oss. Och speciellt nu är det extra viktigt. Denna spray funkar extra bra för de yngre barnen som inte har så lätt att svälja kapslar.

Köp Helhetshälsas D-vitaminspray här

 

Rena händerna
Nu när alla tvättar händerna mycket mer noga och ofta än tidigare går det åt betydligt mycket mer handtvål. Jag väljer alltid ekologiskt då det är mycket bättre för huden. Denna tvål med probiotika från Urtekram är dessutom väldigt prisvärd.

Köp Urtekrams handtvål här

 

Smörj in händerna
Och med all handtvättning kommer såklart torra händer som ett brev på posten. Otis händer är värst – förmodligen ett tecken på att de är bäst på att tvätta händerna på förskolan. Jag har skickat med honom en tub Skin Food som han smörjer in det värsta med under dagen. Han får även ett tjockt lager när han lagt sig.

Köp Skin Food här

 

Ta hand om magen
En stor del av immunförsvaret finns i tarmen så fyll på med goda bakterier! En bra idé är att ta en kapsel probiotika varje dag.

Köp Probioplex här

 

Ta hand om hud, hår och naglar
Kollagen är ett annat av de kosttillskott jag tar dagligen. Kollagen är super för huden, håret och naglarna men även för att reparera tarm och för ligament. Det är smaklöst och går utmärkt att blanda i till exempel kaffet.

Köp Clean Collagen här

 

Jamu

Jamu har länge varit en favorit när det kommer till hälso-shots. Denna dryck kommer ursprungligen från Indonesien och innehåller bland annat gurkmeja och ingefära.

(1 flaska)

  • Färsk ingefära (ca tumstorkek)
  • Färsk gurkmeja (ca tumstorkek)
  • 1 ekologisk citron
  • 1 msk honung (gärna Manuka honung)
  • 1 nypa svartpeppar
  • Vatten 2-5 dl (beroende på hur starkt man vill ha det)

Skala ingefära och gurkmeja, pressa citronen och mixa tillsammans med honung, svartpeppar och vatten i en bleder. Mixa slätt, sila och häll upp på flaska. 

 

bodystore favoriterFörvara flaska i kylskåp och ta en shot eller två om dagen. Eller späd ut med ljummet vatten och drick i större glas.

 

Fler nyttiga recept

Här hittar du alla mina recept

 


Följ mig här

Följ mig gärna för fler tips, recept och inspitation:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Lena Tillander 1 april, 2020 - 08:24

Hej,
Vill testa att göra jamu och undrar om du använder målen svartpeppar eller krossad. Silar du genom ett kaffefilter eller?
Kram Lena:)

Svara
Cykelkatten - cykel, liv och kärlek 1 april, 2020 - 11:30

Älskar Urtekrams och Weledas grejer. Mest för förpackningarna, men ändå 😉

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More