Familjen kör 4 dagars ledighet och vi passar på att hälsa på släkten i Falkenberg och Varberg. Natten spenderade vi på Falkenbergs Strandbad. Världens utsikt och barnen samlade snäckor (och döda fiskar) i timmar. Jag fokuserade som vanligt mest på frukosten. Det finns inget som slår en grym hotellfrukost. Och jag tänkte såhär: spahotell + frukost = perfektion.
Vakande till detta:
Första siffran på äggkoden:
0 = Ekologisk produktion
1 = Frigående utomhus
2 = Frigående inomhus
3 = Burar inomhus
Äggröra på pulver:
Innehåll osäkert, men jag kan tänka mig bland annat e-nummer och citronsyra.
För mig går ekvationen inte ihop.
Men utöver det var det supertrevligt. Nu: dags för crawl.
5 kommentarer
Hej! Hur kan man se att äggröran är gjord på pulver? eller är det tydligt? äter så sällan hotellfrulle!
Hej!
Angående att äggen tar slut. På ett sätt är det bra. Det innebär att folk (inkl mig själv) börjat förstå att det är eko som gäller. Men kanske framförallt är det bra för det ger en signal om att produktion av mat faktiskt tar tid och ibland tar det därför slut i affärerna. Vi är så oerhört bortskämda i väst med att allt ska finnas. Så också jag. Så kanske ska vi vara lite ödmjuka inför det faktum att resurserna är ändliga.
Jag är en sån där stofil som tror att höns i bur har det bättre än frigående höns inomhus (tänk dig att vara lägst i hackordning bland 7 störiga tonåringar i uppehållsrummet, eller bland femtiotusen störiga tonåringar instängda på … bokmässan (för att ta ett ställe som jag uppfattar som lika trångt som bussen i rusningstrafik men med oändligt många fler runt om)
Men jag kan ta fel.
Så du är den första att skriva under på parollen “om inte alla kan ha det lika bra, skall alla ha det lika dåligt”.
Däremot bör man välja eko i alla lägen, inte frigående inomhus (som ju inte är synonymt med eko).
Hej!
Finns det något inlägg om graviditet och träning? Skulle du kunna författa ett sådant annars? Är på g att skaffa barn snart och funderar på hur jag ska fortsätta med träningen och främst paleo-kost. Undrar också om äggröran. När jag jobbade på hotell gjorde vi egen äggröra på ägg, grädde och mjölk och sen in i mikron.