baka glutenfritt med choklad

Baka glutenfritt med choklad

av Cecilia Folkesson

Annonslänkar

 

Baka glutenfritt med choklad – här hittar du mina favoriter!

Har du tänkt att baka i helgen? Skippa vetemjöl och raffinerat socker och testa något av dessa recept! Alla dessa recept är glutenfria och utan mejeriprodukter. Här hittar du massa goda recept med choklad.

Du kan enkelt anpassa recepten efter din kosthållning och va du gillar. Kolla listan längre ner!

 

 

Chokladpaj

chokladpaj paleo glutenfri mejerifriDenna chokladpaj är paleo-vänlig och verkligen supergod! Servera gärna med färska bär och vispad kokosgrädde.

Klicka här för recept på chokladpaj

 

 

Chokladpraliner

nyttiga chokladpraliner valnöt

Dessa chokladpraliner är egentligen reawbollar som är doppade i mörk choklad. Ett enkelt sätt att göra dem extra lyxiga!

Recept: Chokladpraliner

 

 

Muffins sötade med banan

Baka glutenfritt med choklad

Har du bananer hemma? Testa dessa muffins gjorda på mandelmjöl och sötade med banan! För att göra dem extra goda – grovhacka mörk choklad och rör i smeten.

Klicka här för recept på glutenfri chokladmuffins

 

Vad kan jag byta ut i recepten?

 

Sötning – Flytande
Innehåller receptet flytande sötning kan du använda till exempel yaconsirap, honung, agave eller kokosnektar. (Tänk på att honung inte klassas som veganskt om du vill göra ett 100% veganskt recpet.)

Personligen gillar jag yaconsirap bäst. Den är helt naturlig, höjer inte blodsockret speciellt mycket och är bra för tarmfloran!

Sötning – Torr
Torr sötning, eller sötning i ströform förekommer i några av recepten. Där kan man välja till exempel kokossocker, björksocker eller söt-strö.

Smakmässigt gillar jag kokssocker bäst, men vill man ha ett sötning som är bättre för blodsocker (samt tänder) är björksocker ett bra alternativ.

Läs mer: Alternativa sötningar

 

Nötmjöl
Om recepten innehåller nötmjöl kan man inte ersätta med samma mängd av annan mjölsort. Men man kan såklart testa sig fram eller googla för olika ersättningsalternativ.

 

Fett

Många av mina recept innehåller kokoksolja. Jag älskar kokossmaken men det finns även kokosolja utan smak och lukt om man föredrar det. Man kan också byta ut kokosoljan mot smör eller ghee.

 

Nötsmör

Det finns massvis med olika typer av nötsmör och man kan byta till vilket man vill i mina recept. Är du allergisk mot nötter kan du använda tahini istället. Tahini kommer från sesamfröet.

 

Mörk choklad

Nu för tiden hittar du en uppsjö av mjölkfri mörk choklad i butiken! Om du vill ha full koll på innehållet gör du såklart chokladen själv – och det är inte alls så krångligt som det låter!

Läs mer: Så gör du hemmagjord mörk choklad

 

 

Fler glutenfria recept med choklad

Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

 


Fler tips och recept!

Följ mig gärna för mer tips och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More