”kokosnötsskålar”
mörk choklad yaconsirap

– Innehåller annonslänkar –

 

Visste du att du endast behöver tre ingredienser för att göra egen mörk choklad? Så himla enkelt, utan tillsatser, du väljer själv hur söt du vill göra den och du smaksätter den efter vad du gillar. Bra va?

Man kan självklart skippa att söta chokladen, med då blir den väldigt besk. Det behövs inte så mycket sötning för att den ska bli supergod. Jag sötar min choklad med yaconsirap.

 

Yaconsirap utvinns från en rot och innehåller inulin (prebiotika) som är superbra för tarmbakterierna och gynnar både matsmältning och immunförsvar! Yaconsirapen tas inte upp av kroppen och påverkar alltså inte blodsocker. Smaken är lite nötig och påminner om karamell.

 

mörk choklad yaconsirap

Gör egen mörk choklad – Grundrecept

1 del kakaosmör 
1 del kakao
Sötning efter smak. Jag använder yaconsirap

 

Gör så här:

– Smält kakaosmör i vattenbad.
– Sikta i samma kakaopulver och rör om ordentligt.
– Blanda i yaconsirapen eller annan sötning. Börja med lite och smaka dig fram. Man kan även använda t.ex. kokosnektar, honung eller agavesirap.
– Rör i smaksättning och häll i formar. Låt stelna i kylskåpet.

 

Tips på smaksättningar:

  • Gojibär & pepparmyntsolja
  • Havssalt
  • Cashewnötter och russin

 

mörk choklad yaconsirap

Fler recept:

I receptarkivet hittar du hundratals nyttiga och goda recept. Allt från frukost, middag och tillbehör till efterrätter och godis!

 

Följ här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Total
171
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

4 kommentarer

    1. Hej Anita!
      Du kan mäta mängd. T.ex. 1 dl kakaopulver med 1 dl smält kakaosmör. Man kan smälta kakaosmöret, se hur mycket det blir och tillsätta lika mycket kakaopulver 🙂

      //Cecilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close