lakritskulor

Lakritskulor med ingefära

av Cecilia Folkesson

Min favoritdessert och fika är rawbollar – så enkla att göra och supergoda! Och det går att hitta minst en sort som alla i familjen gillar. Dessa smakar väldigt mycket lakrits, så en förutsättning att man är lakritsälskare. Jag brukar ha i ca 1 msk ingefära då blir de rätt starka med väldigt goda! Man kan även hoppa över att ha lakritspulver i kulorna och bara rulla dem i det.

 

Lakritskulor med ingefära

(10-12 st)
2 dl kokos
ca 6 dadlar
1 msk kokosolja
2 tsk lakritspulver [annonslänk]
2 tsk ingefära
1 nypa salt
+ Extra lakritspulver att rulla kulorna i

– Kärna ur dadlarna och mixa i alla ingredienser i matberedare. Antalet dadlar beror på hur färska de är. Börja med 6 st och tillsätt 1-2 st till om det inte binder ihop.
– Rulla små bollar och rulla i lakritspulver.
–Förvara i kylskåp.

 

lakritskulorlakritskulor

Fler goda och nyttiga kulor och praliner:

Bountykulor
Syrliga kokos- och citronkulor
Chokladpraliner med valnötter
Nyttiga chokladbollar
Avokado- och chokladpraliner

 

Här kan du följa mig:

Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More