Här kommer ett tips inför helgen: Vegetarisk broccolipizza. Dessa små lyxiga pizzor vars bottnar är gjorda på broccoli är helt glutenfria. Toppa med dina favoriter, ringla över en god olivolja och toppa med massvis av färsk basilika!
Broccolipizza
(3 små pizzor)
1 broccolibukett
2 ägg
1 dl parmesanost eller liknande
Salt
Svartpeppar
Tomatsås:
1 dl finkrossade tomater
1 msk tomatpuré
1 skvätt olivolja
Salt & peppar
Topping:
Mozzarella
Tomater
Rödlök
Färsk basilika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv broccolin grovt på rivjärn eller i matberedare. Blanda ihop med ägg, riven ost, salt och peppar.
- Platta ut 3 tunna bottnar på bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter.
- Rör ihop tomatsåsen. Den blir godast om man låter den puttra ett tag, men det går även bra att blanda ihop den kall.
- Bred ut tomatsåsen på bottnarna och toppa med skivad mozzarella, rödlök och tomater.
- Höj ugnen till 225-250 och sätt in pizzorna tills osten smält något. Toppa med basilikablad, ringla över olivolja. Salta och peppra.
En annan supergod kombo är getost, valnötter och spenat. Eller varför inte parmaskinka, ruccola och mozzarella. Kolla även detta recept: Tortillas på blomkål
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Bloglovin’ eller Instagram
2 kommentarer
[…] Klicka här för recept […]
[…] Glutenfri broccolipizza […]