vår ulricehamn

Veckans lista – vårdepp och det gröna guldet

av Cecilia Folkesson

– Inlägget innehåller annonslänkar – 

 

Veckans lista handlar bland annat om vårdepp, det gröna guldet och miljösmarta nyheter!

Jag har på senaste kommit på mig själv att både säga och skriva saker som “nu när våren äntligen är här…”. Men jag gillar ju inte ens våren! Jag har alltid blivit lite deppig på våren. Medan alla andra pratar om hur fantastiskt vädret är och det underbara ljuset känner jag mer: Kan vi inte bara skippa våren och hoppa direkt till sommaren? När det här stickiga blå ljuset är över och de ilande kalla vindarna har bytts ut mot varma.

 

Jag brukar göra denna jämförelse när alla hetsar om hur härlig våren är:

När det är vår och 10-12 grader byter de flesta ut jackan mot en tunn jacka, kängor byts ut mot sneakers utan sockar och mössan och halsduken ersätts av ett par solglasögon. Och ja, solglasögon behövs för att undvika det frätande ljuset, men resten?

Jämför nu det mot samma temperatur på hösten. Då åker både den stickade tröjan och tjockare jackan fram. Och mössan. Väldigt lustigt. Exakt samma temperatur – men helt olika munderingar. Hösten är med andra ord mysigare, varmare och ljuset går åt varma färger istället för stickande blå…

Nog om det.

 

Veckans schema

Ja vad ingår inte i veckans schema? Känner att detta kommer bli ett av de där gnälliga inlägg jag brukar få skit över. Men jag kan faktiskt inte bry mig mindre. Man måste få gnälla och livet är liksom inte instagramperfekt 24/7.

Just nu kör killarna både hockey och fotboll. Sid går kvar i skolan 3 mil bort pga platsbrist, Otis har skaffat sig en orimligt oskön touch av trots, jag ligger efter med allt vad som har med jobb att göra och bilen håller på att gå sönder. Men annars rullar allt på fint och friktionsfritt 😉

 

Mest lästa blogginlägg

sellerijuice

Det har varit en hel det diskussioner om sellerjuice på min Instagram på senaste. Både positiva och negativa. Det negativa handlar mest om det faktum att mannen bakom sellerijuice-trenden, Anthony “Medical Medium” William kallar sig ”the spirit of the most high” och att det inte finns någon forskning bakom hans påståenden gällande sellerijuice. Men väldigt många av ni som läser (samt tusentals andra) upplever en hel hög hälsofördelar. Även jag. Så forskning eller ej – selleri är naturligt och ingen (förutom selleriproducenterna) tjänar pengar på denna juice.

Vart vill jag komma med detta? Testa sellerijuice om du känner för det. Upplever du att du mår betydligt bättre – fortsätt 😉

Läs mer om sellerijuice här

 

Veckans ljudbokstips

Här kommer två tips på ljudböcker du fastnar i på direkten! Det är mitt måste när jag lyssnar på ljudböcker – att det blir spännande direkt och man bara vill lyssna och lyssna. (Eller så beror det på mitt bristande tålamod…)

För när man fastnar i en bra ljudbok blir det helt plötsligt roligt att gå promenader, köra bil och stå i tvättstugan!

Lyssna och läs gratis i 30 dagar hos Nextory.  Ingen bindningstid, inga pengar dras under provperioden och du kan avsluta när du vill! Gäller nya medlemmar.

 

sammanbrott nextory
Sammanbrott – B.A. Paris

 

ole dole nextory
Ole Dole – M.J. Arlidge

 

Favoritlunchen

spagettipumpa

Alltså denna topping! Ljummen avokado med tonfisk, färska tomater, persilja, oliver och vitlök. Man kan toppa det mesta – till exempel zoodles, bönpasta, quinoa, bakad sötpotatis.

Här hittar du recept

 

Poddfavorit

Jag har delat denna innan, men har ni inte lyssnat: Spana in Serial. Den bästa podden gjord någonsin! Säsong 1 är absolut bäst.

 

Veckans nyhet!

ren logik bodystore

Nyheter hos Bodystore: Miljösmarta köksprodukter!

 

Diskborste bambu
Skippa diskborstar i plast som naturen inte kan bryta ner. Satsa på dessa i trä och bambu istället!
Finns här

Köksrengöring – Ren Logik
Miljövänlig och skonsam rengöring i förpackning av bioplast. Producerad i Sverige.
Finns här

Miljövänliga disktrasor
Biologiskt nedbrytbara disktrasor! Tillverkade i Sverige av cellulosa och bomull. Du kan tvätta dem i tvättmaskinen flera gånge. Sen källsorterar du dem som hushållsavfall.
Finns här

 

Mest gillade på Instagram

rawbollar cecilia folkessonKombon Sid på Bali och rawbollar blev veckans mest populära på mitt Instagram.

Recept på massa Rawbollar finns här

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Karin 3 april, 2019 - 20:28

Så befriande att läsa om fler som kämpar om våren. Ser att det är fint ute, men vill sova hela tiden. Orkar inte ens tänka på sellerijuice, haha!

Svara
Cecilia Folkesson 4 april, 2019 - 13:35

Hej Karin,
haha, skit i juicen. Ta den till höst istället 😉

/Cecilia

Svara
Johanna 4 april, 2019 - 08:56

Hej
Jag tillhör den andra skaran, jag älskar att odla och känslan när man kommer om på eftermiddagen/kvällen och kan vara ute i växthuset och gulla med sina småplantor är fantastisk. Jag vill ge dig tips om att ta D-vitamin och rejäl dos nu på våren då förrådet oftast är uttömt. Det stickande ljuset är nog bara ett par coola sköna solglasögon som hjälper mot 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 4 april, 2019 - 13:17

Haha, jag får skaffa mig ett par extra tjocka solglajjor helt enkelt 😉
Känner att jag måste skaffa mig ett växthus!

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More