cecilia folkesson mallorca

Veckans lista – Mallorca och hockey?!

av Cecilia Folkesson

Denna vecka har jag bytt bort isskrapan till bilen mot ett par flip flops och dragit till Mallorca för en veckas hårt jobb. Tack för alla tips jag fick på förra veckans inlägg om att vara egenföretagare och sjuk!

 

Veckans plan

Denna veckas mål är att jobba ifatt allt jag ligger efter. Känns som en omöjlighet just nu, men förhoppningsvis är jag på banan på söndag!

 

Veckans måste

För mig är det viktigaste just nu: LISTOR. Jag förstår inte hur andra klara att jobba utan listor. Sen min utmattning har listor varit min räddning. Att bocka av, stryka över och jobba i exakt den ordning som listan säger. Varje dag gör jag en ny lista och flyttar över det jag inte hann med föregående dag. Målet är att endast fylla listan med en rimlig mängd ”att göra”. Svårt, men man blir bättre och bättre på det.

 

Veckans mest kommenterade inlägg

Inlägget om vad man väljer att ge sina barn och vad man undviker att ha hemma blev både veckans mest klickade och det inlägg som fick flest kommentarer. Och många resonerar faktiskt precis som jag!

Läs inlägget här

 

kung markatta hälsokost

 

Veckans viktigaste

Även om man har extremt mycket att göra är sömnen något jag verkligen prioriterar. Och den där regeln med att 66 tillfällen skapar en vana tror jag verkligen på. Sen i juli har jag gått och lagt mig innan 22:00. Med väldigt få undantag. Samma med tandtråd. Något jag alltid slarvade med innan, men nu är helt manisk med. Det går liksom inte en dag undan tandtråd. Lika självklart som med tandborstning nu. Så bra!!

 

Veckans mest gillade på Instagram

instagram ceciliafolkessonHär kan du följa mig på Instagram

 

Veckans misstag!?

I flera år har Sid, 8 år velat börja på hockey. Vi har sagt ”ABSOLUT NEJ”, dels på grund av 2 mil till hallen, tidiga mornar, dyr utrustning och många timmar i kalla ishallar. Jag har till och med kört med honom den långsammaste vägen till hallen. Allt för att få honom att inse hur ”jobbigt” det kommer bli. Men han spelar hockey i strumporna på altanen, använder sina hockey t-shirts mer än flitigt och lånar böcker om Stefan Liv i bokbussen. Så vad gör man? Låter honom spela tydligen…

Nästa vecka drar Sids hockeyliv igång. Ni med barn som spelar, hur ”illa” är det??

 

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

s 25 september, 2018 - 18:46

Har du förmånen att få ett barn som blir hooked på en sport så följ med, en dag tröttnar han eller värre ett barn med inget driv eller intressen alls…jag har två av var sort. EN som bara skall spela data, som jag får tjata o dra i o sedan den här fotbollstokiga, som cyklar i alla väder, nöter alla bollar, visst man får ge mkt av sig själv i form av cafeer, cuper men faktiskt ger man de andra vuxna en chans hittar man alltid ngn man gillar o det finns alltid ngn man ogillar. Det värsta är om du tvingar honom till hockey o står vid sargen o gapar o tårarna trillar på grabben för du lever din dröm…trust med de finns…men har han den viljan kommer du tillsslut som deltagare oxå att älska sporten o en lördag utan du vet ordet av står du där o biter på naglarna då han flyger över isen på jakt efter sin dröm så häng på!!

Svara
Cecilia Folkesson 25 september, 2018 - 19:25

Hej! Men åh, det har du ju så rätt i! så har jag aldrig ens tänkt. Jag ska ta med mig det när jag står och huttrar i hallen i vinter.

<3

// Cecilia

Svara
Tamy 28 september, 2018 - 12:20

Haha 🙂 🙂 , har ännu inga egna barn (vi jobbar på det 😉 🙂 , men kan knappt vänta på att få stå i en kall ishall och huttra.. Mannen har redan köpt hockeyutrustning och hockeytröja (Brynäs såklart 🙂 )
Önskar dig en finfin helg, kram från Gran Canaria och mig.

Svara
Cecilia Folkesson 29 september, 2018 - 08:51

Haha!! 🙂 Ska tänka på dig när jag fryser 😉
Lycka till med bebisfabriken och hoppas du får stå i en ishall snart!

Kram

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More