kung markatta hälsokost

Saker vi ALDRIG har hemma. Och det dåliga samvetet…

av Cecilia Folkesson

Jag får ofta frågor om vad vi äter hemma, vad barnen får och inte får äta och om de äter godis. De flesta frågor handlar faktiskt om just godis. Och ja, våra barn äter godis. På lördagar.

Läs även: Måste man ge barnen lördagsgodis?

 

Några saker vi aldrig har hemma:

Denna list innehåller de saker vi aldrig har hemma. Det finns säkert fler saker. Men dessa väljer vi alltid bort:

Saft
Vi har aldrig saft hemma. Finns saft hemma kommer barnen tjata om saft. Vatten är det absolut den bästa måltidsdrycken! Och eftersom vi aldrig har saft blir det heller inget tjat om det.

 

Läsk
Ingen läsk kommer in i detta hus. Massvis med socker, färgämnen och annat syntetiskt innehåll. Är det kalas får barnan väja Loka Crush eller äppelcider. Tveksam om det är så mycket bättre, men det klingar definitivt bättre än cola och fanta.

En annan fördel är att dessa två sällan finns i kioskerna runt om på landets idrottsplatser där vi hänger väldigt ofta. Då blir det automatisk att barnen fattar att de kommer få vatten eller bubbelvatten. För de vet ju regeln om cola och fanta 😉

 

Kakor / Fika
Finns det inte, fikar man inte. Vi har aldrig varit en fikafamilj. Mest för att fika innebär endast socker. Och mjöl. Så här kan en fika se ut hemma hos oss:

 

nyttig fika barn nyttig fika barn

 

Halvfabrikat
Jag försöker laga all mat från grunden. Jag köper väldigt sällan halvfabrikat. En påse pyttipanna kan komma med hem, men då serveras det lika delar stekt ägg. Och såhär tycker jag det funkar: Om man är van vid att laga riktig mat från grunden tänker man inte på alla tid man hade sparat på att “laga mat” på halvfabrikat. För att laga riktig mat tar såklart lite längre tid, men så mycket nyttigare, godare och bra för barnen!

 

sesamnuggetsEn nyttigare variant av chicken nuggets och pommes: Kyckling panerade i sesamfrön med ugnsrostad sötpotatis. Man kan även panera kycklingen i kokosflingor och servera med klyftpotatis.

Recept: 5 barnfavoriter i nyttigare tappning

 

Oboy
Never ever. Om vi ska ut i skogen under höst och vinter kan vi göra en termos nötmjölk med kakao och lite kokossocker eller dadlar. Här kan du själv styra hur sött du vill ha det!

 

arm choklad nötmjölkRecept: Varm choklad på nötmjölk

 

Godis
Vi ger våra barn godis på lördagar. Mitt mål har varit ålder=antal bitar men det har tyvärr eskalerat lite på senaste. Men det är fortfarande under kontroll. Absolut! Och barnen får en tid när de får äta sitt godis. Ingen sparar något godis utan allt äts upp direkt. Bättre för tänderna och mindre tjat om att någon har kvar och inte bjuder.

 

Chips
Kan hända att vi köper chips nån fredag. För några år sen insåg barnen att det fanns något som hette “fredagsmys”. Jag avskyr det ordet. Inte myset, men att det i 99% av fallen handlar om det som ska ätas när man ska mysa. Men nu har de verkat glömma av fenomenet! Väldigt bra! (Kan säkert handla om att vi äter tacos VARJE fredag och de får nachos.)

 

Smaksatt yoghurt
Vi kör på fjällfil, ekologisk naturell yoghurt med så hög fetthalt det går, kokosyoghurt och Oatly. De får själva bestämma vad de vill ha på. Det varierar mellan nötter, kanel, vaniljpulver och hemmagjord granola. Och ingen är missnöjd. Hur missnöjda de hade varit över ovanstående om de var vana vid smaksatt yoghurt? Väldigt såklart!

 

lakrits granola glutenfriRecept: Hemmagjord granola

 

Frågade Zion som just kom hem från skolan om det var något annat utöver denna lista vi inte hade hemma och hans svar blev: Nutella.

 

Nyttig nutella med avokado… och även nutella kan man göra nyttigare såklart!

Recept: Nyttig nutella

 

Är man en elak j****l som inte låter sina barn äta det som är så himla vanligt hos många andra? Jag kan, trots att jag vet att mina val är bättre för barnen och att jag gör dem en tjänst, känna lite dåligt samvete. De ser vad som finns i affären och de vet vad andra äter. Men en dag kommer de förhoppningsvis tacka mig. Så som jag tackade min mamma 20 år senare efter en uppväxt utan START, Frosties, marmelad och Oboy.

 

Hur gör ni hemma? Upplever ni samma dåliga samvete ibland?
Kommentera gärna längst ner på sidan 🙂

 

Följ mig här:

Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

39 kommentarer

ERICA 19 september, 2018 - 17:31

Jag känner igen mig i många av sakerna, o’boy, saft, läsk, och smaksatt yoghurt, vi har det inte heller inte hemma. Ytterst få halvfabrikat använder vi, utan lagar också vårt mat själva. Dock har vi ibland (egentligen bara jag som äter) kakor och bullar men då främst hembakat. Försöker baka mer raw food, och minskar alltid sockret i recepten.
Vårt barn är 3 år och nöjd med torkad frukt av olika slag som godis, även popcorn och majsdinosaurier går bra. Hon har tom tackat nej självmant när annat barn bjudit på sånt som traditionellt heter godis, äter inte kakor eller tårta heller, tycker inte om det och vi är nöjda utan att truga. Piggelin är enda glassen hon äter och får då och då. Men helt glad över hemmagjord isglass.

Vi upplever ofta att de flesta jämnåriga med vårt barn äter godis, och att vi alltid behöver vara på alerten och förekomma med information om att vårt barn inte äter godis.

Tack för en bra blogg!

Svara
Cecilia Folkesson 20 september, 2018 - 08:56

Låter ju som en grymt bra upplägg! Så länge man kan hålla dem ifrån det – desto bättre! Vi gav inte våra stora killar socker på väldigt länge, men lite värre med Otis tyvärr 😉

Och tusen tack <3

// cecilia

Svara
Pernilla 19 september, 2018 - 18:41

Ja det kommer ju bli en dag när vi måste börja ge vårt barn glass, godis, fika, läsk/saft bara för att PASSA IN bland alla andras barn som proppas fulla med detta. Känns sorgligt att se hur andra föräldrar tycker det är härligt och att deras eget belöningssystem triggas av att ge godsaker till barnen ”det är ju så härligt när barnen blir så glada”. Har hittills klarat oss 3,5 år helt utan sånt för vårt barn och kan då och då drömma mardrömmar om den dag vi måste ”ge upp” haha

Svara
Cecilia Folkesson 19 september, 2018 - 22:00

Du har så rätt i det här med att passa in. Förstår precis vad du menar. Vi höll våra barn, eller i alla fall de äldsta sockerfria rätt länge. Och det är jag väldigt glad för!

Kämpa på, så länge det går!!

// Cecilia

Svara
suss 19 september, 2018 - 20:50

Jag skulle gärna vilja veta om det finns läsare som har äldre barn som 8-13 för det är en utmaning…..

Svara
Cecilia Folkesson 19 september, 2018 - 21:55

Jag! 8 och 10 🙂 Och absolut, det är en utmaning. Våra barn får äta det som bjuds när de är hos andra. Och det uppskattas väldigt mycket 😉 Men ibland gör de faktiskt bra aktiva val själva. Men håller med dig, det är verkligen en utmaning!

Men man får heller aldrig glömma att det är vi som ger barnen maten de ska äta. I alla fall hemma 🙂

Lycka till <3

// cecilia

Svara
Lisa 20 september, 2018 - 09:03

Jag håller med om att det är en enorm utmaning med de större barnen. Jag har en 12,5-åring som inte har med sig några som helst nyttiga vanor från starten. Och det är ju mitt/vårt fel eftersom vi inte visste bättre då. Sonen var 7 år när jag började läsa på så smått om kost. Innan dess hade vi fikat, ätit flingor och halvfabrikat, nyponsoppa och gud vet allt. Eftersom vi var normalviktiga fäste jag inte så stor vikt vid det. Vi har slutat fika och är väl generellt mer medvetna men att få barnen att äta bra saker är sååå svårt.

Jag kan ju göra bra val till mig själv baserat på kunskap och medvetna val men tyvärr så fungerar inte mina barn på det sättet. 12-åringen ringer hem och frågar om han får hänga med kompisarna och käka pizza eller kebab efter fotbollsträningen. Han tycker att det är superspännande och lite vuxet. Maten är nog egentligen inte det stora utan det är själva grejen. Att gå och äta ihop med kompisar utan att föräldrarna är med. Lika spännande är det att smita in på Netto-butiken och köpa en läsk. Ska man då vara den föräldern som alltid säger nej?

Häromdagen försökte jag förklara för honom vad som händer i kroppen är man äter socker och andra inflammatoriska livsmedel. Vi pratade om cancer bl.a. Jag vet inte om det är rätt att använda skrämseltaktik men just då var jag så less på att höra att alla andra äter chips varje fredag. Suck! Alla tips tages tacksamt emot.

Svara
Cecilia Folkesson 21 september, 2018 - 14:30

Hej Lisa,
Vi kommer också får det svårare om några år gissar jag… Men bara det att du som vuxen är medveten om det, serverar bättre alternativ hemma och förklarar anledningen är ju bra! Sen kan man väl inte styra dem direkt när de inte är hemma… Läskförbud fram till jul mot en extra fin julklapp? Kanske kan funka…

Och det kommer nog alltid vara tjat om vad alla andra äter. Jag brukar svara med: Det är så de väljer att äta. Det gör inte vi. End. hehe 😉

Lycka till!

Kram

Svara
suss 22 september, 2018 - 08:10

Ja precis skall man vara den enda som säger nej till dessa grejor…vi har iaf tagit bort fredagsmys o kör träningsfredag…de får välja på badhus, ut i skog sedan när kylan kmr skridskor med motivering att lördagen är full av socker dels via träningar då det skall alltid vara detta fika med bak efter träning…helt sjuk iaf för att sedan rulla över i godis o annat. Fredagarna gillar de grymt just för att vi kör en rolig grej, fattar inte hur alla har råd med att köra mac donalds mm efter skolan flera dar/v men där har vi massor av tjat, man vill ju inte vara den som säger nej….men man måste ju oxå lära sig o fatta att det är skitmat…detär supersvårt…

Svara
Cecilia Folkesson 25 september, 2018 - 16:36

Hej Suss,
SÅ BRA det där med fredagsaktivitet!
Håller med, så himla svårt. Men det gäller nog att stå på sig så mycket det går och försöka förklara att man gör det för deras bästa. En dag kommer de förstå 🙂

// Cecilia

Svara
Malin 19 september, 2018 - 22:52

Vi ska snart ha 9-års kalas och hon ville bjuda kompisarna på ”hemgjord svartvinbärssaft och inte sån där äcklig köpessaft” sa hon. Tyvärr så är jag säker på att de flesta andra ungarna inte skulle dricka min hemkokta saft med väldigt lite socker i… men det värmde i hjärtat när hon sa så!! Ett steg i rätt riktning!!!!

Svara
Cecilia Folkesson 20 september, 2018 - 08:55

Åh så fint!! Sånt blir man så himla glad av <3

// Cecilia

Svara
Tina 20 september, 2018 - 00:40

Vi har tre barn varav vår äldsta dotter som är 21 har en utvecklingsstörning . Vi har en son på 19 och ytterligare en dotter på 15.När de var små så pgr av äldsta tjejen ( och hennes problematik) så förekomm det aldrig saft, läsk eller godis här hemma. Maten var helt fri från mejeriprodukter och alltid lagad från grunden. Detta var ju innan glutenfritt och sockerfritt var på agendan. Tyvärr så ballade vår son ut totalt när han började i årskurs sju och de fick tillåtelse att lämna skolan på rasterna. 3 minuter ifrån skolan så har vi en tobak med rader av smågodis och läskhyllor. Han tog igen allt han berövats i sin barndom och idag vid 19 så har han inte direkt ändrat på det beteendet. Han tränar 6 dagar i veckan så han har inga viktproblem MEN vikt är ju inte hela hälsan och visst oroar jag mig för hans hälsa.. Tjatar, gnäller och även bråkar. Sedan äter han alltid hemlagat hemma och det är en mild tröst. Vår dotter på 15 har inte blivit som vår son utan är mer renlevnadsmänniska. Men jag brukar klandra mig själv när det kommer till vår son och undra om han hade haft en annan syn på mat om jag hade varit lite mer tillåtande när han var liten.

Svara
Cecilia Folkesson 20 september, 2018 - 08:54

Förstår dilemmat! Och vid den åldern känns det inte riktigt som man kan bestämma över dem gissar jag… Förhoppningsvis är det en fas 🙂 Jag tror absolut inte dina hälsosamma val gjorde att han valde godisspåret utan mer omgivningen. Du får se det som att han åt bra den första tiden av livet.

Kram

Svara
Madeleine 20 september, 2018 - 01:30

Kännerr igen mig. Har inget av det du skriver ovan hemma heller. Kakao har jag så jag kan göra varm choklad (2-3 ggr om åter). Chips kan vi dock vara sugna på ibland, så då äter vi det. Har dock aldrig det liggande i skåpet.

Svara
Madeleine 20 september, 2018 - 01:31

Känner igen mig. Har inget av det du skriver ovan hemma heller. Kakao har jag så jag kan göra varm choklad (2-3 ggr om åter). Chips kan vi dock vara sugna på ibland, så då äter vi det. Har dock aldrig det liggande i skåpet.

Svara
Cecilia Folkesson 20 september, 2018 - 08:40

Helt rätt!!

// Cecilia

Svara
Brigitte Brandt 20 september, 2018 - 09:03

Min erfarenhet är att det man fått med sig hemifrån tar man med sig till sina egna barn. Så sett i ett större sammanhang gör du oss ALLA en stor tjänst. Under en period i livet kan man ibland “sväva ut” och frossa i onyttigheter men det brukar gå över när man blir vuxen på riktigt, oftast när man för egna barn. Så håll ut – det du gör är bra.<3
Dessutom är det ju egentligen samma för oss vuxna? Det vi inte köper hem kan vi inte äta 😀

Svara
Cecilia Folkesson 21 september, 2018 - 14:31

Åh tack! Så gulligt 🙂
ABSOLUT, funkar för samma sätt för oss vuxna. (Även mig). Jag kan inte ha godis hemma utan att frossa upp det.

Ha en fin helg <3

Svara
J 20 september, 2018 - 09:20

Vår dotter är bara 1 år än, men vi har varit noga med att inte ge henne socker och det är ju inga problem. Men nu börjar hon bli medveten om vad andra äter och vill ha samma, inget problem men däremot på alla kalas vi går på. Innan löste vi det med att ta med något till henne tex bär men tror inte det funkar så länge till. Tyvärr är det många som tycker man är elak mot sitt barn som inte får. Hur gör ni på kalas där man inte kan styra över vad som bjuds?

Svara
Cecilia Folkesson 21 september, 2018 - 14:34

På kalas och hemma hos andra får de äta vad som bjuds. Även om jag kan säga i smyg att de inte ska ta mer än x antal bitar eller max 1 glas läsk. Jag skulle aldrig sitta hemma hos någon annan och predika och ha åsikter om vad de bjuder på. Så gör vi 🙂

Så länge man håller godiset till en bra nivå funkar det ju. 2 år 2 godisar, 3 år 3 godisar osv 🙂 Det kan vara ett tips!

Lycka till!
// Cecilia

Svara
Anna 20 september, 2018 - 10:46

Vi har barn på 7 o 11. Tycker fredagsmys tjatet är jobbigt för alla kompisar får bla bla bla. Men vi äter nästan alltid popcorn på fredagar. Och de får 120gram godis varje lördag. Saft har vi ibland som nu tex egengjord flädersaft som förvaras i frysen och kanske dricks 2-3 glas i månaden. Chips, läsk och annat har vi aldrig dock mörk choklad på helgen. Korv och falafel är det vi köper färdigt. Den äldsta sonen väljer nångång chips på lördagar och får då den minsta påsen på 40 gram, han tycker väldigt ofta vi är orättvisa just för han jämför sig med andra. Men då en klasskompis har en gräns på 5 kilo godis i veckan så är det ju bara sjukt. Verkligen inte perfekta här hemma utan köper smaksatt youghurt, bakar vitt bröd osv osv men inte så ofta iaf.

Svara
Cecilia Folkesson 25 september, 2018 - 16:39

Hej Anna,
låter ju som dt är under kontroll i alla fall 😉 Till skillnad mot 5-kiloskompisen. Riktigt sjukt!!

Man får göra så gott det går och vad som passar familjen 🙂

// Cecilia

Svara
Maria 20 september, 2018 - 15:33

Absolut lite dåligt samvete, men ännu mer än känsla av hur snett alla andra kollar på en… och att det är många (framför allt mormor/farmor) som verkligen tycker synd om barnen.
och blev så jäkla trött på allting härom dagen, vad är det för himla mening att försöka göra det bättre för barnen när 2,5 åringen får typ start müsli med yoghurttäckta bitar hos mormor och morfar fast vi har pratat om det 1000ggr att vi inte vill att han ska äta socker. Och serveras juice och annat på förskola..

Svara
Cecilia Folkesson 25 september, 2018 - 17:09

Hej Maria,
svårt det där med mor och farföräldrar… Men har ni redan pratat om det borde de ju respektera ditt val och åsikt. Kanske köpa med nyttigare alternativ till dem?

Samma på vår förskola och skola. Juice, festis, godis, glass och kakor. inte altid såklart, men detta borde ju absolut inte serveras vardagar kl 11… Men blir less

// Cecilia

Svara
Cissi Kruse 20 september, 2018 - 16:06

Hej! Jag tror att alla föräldrar vill sina barns bästa men vi har olika förutsättningar och åsikter om vad som är bäst. Jag är själv noga med kosten med mina barn och serverar aldrig korv hemma och så vidare men försöker prata med barnen om att ha en ödmjuk ton mot de familjer som väljer annorlunda. Jag tänker som ni andra vad gäller kosten men upplever inte att alla andra ”prackar på” mina barn socker. Jag blir glad och tacksam om någon vill bjuda mina barn på något gott och skulle verkligen uppskatta om någon äldre släkting engagerade sig i mina barn och ville dem väl. Må hända att man får kompensera lite genom att hålla igen på dåligheter hemma efteråt men det får det väl vara värt? Alternativet känns inte lockande för mig och min familj iallafall. Lite sans och ödmjukhet i kommentatorsfältet önskar jag mig!

Svara
Cecilia Folkesson 25 september, 2018 - 17:11

Hej Cissi,
Allt väljer så klart själva vad de vill ge sina barn 🙂

Svara
Helena 20 september, 2018 - 16:47

Jag tycker du är grym och älskar din inställning till kosten – precis så som jag resonerar. Övriga i familjen är dock inte helt på samma spår men successivt får jag med dem på vad jag tror på. Har tex gått från smaksatta fruktyoghurt till att minst hälften ska vara naturell yoghurt eller kvarg och det ser jag som ett stort framsteg. Med en fjortonåring i huset med egna pengar är det ju svårt att kontrollera exakt vad hon stoppar i sig men jag kan ju i alla fall påverka vad som serveras hemma. 🙂
Sen har vi också ett barn som inte äter kött och kyckling vilket har lett till att familjen äter helvegetariskt flera gånger i veckan. Iblrjan frågade 4 åringen var korven är men även han har börjat gilla bönor kikärtor och broccoli.
Jag tycker verkligen inte man är elak om man inte har vissa livsmedel hemma. Vi brukar prata med barnen om vad mat gör med kroppen och att vi behöver bra mat för att få en stark kropp – likt en bil behöver rätt bensin för att motorn ska fungera.

Svara
Cecilia Folkesson 25 september, 2018 - 17:14

Hej Helena!
Så himla bra resonemang!

Minns att jag också började så, men att späda ut vaniljyoghurt med vanlig, haha! Barnen har än idag inte märkt att deras saft de får nån gång då och då är betydligt “ljusare” än den “ska vara”. 😉

Att prata med barnen tror jag starkt på. De förstår och de tar till sig. Men som du säger, svårt att styra en tonåring. Man får hoppas att de kommer välja en del bra alternativ i alla fall!

Tack för att du delar med dig 🙂

// Cecilia

Svara
Marielle 20 september, 2018 - 19:40

Jag kommer från ett hem där det mesta har lagats från grunden i middagsväg, men frukost och mellanmål har varit både oboy, rostbröd med marmelad, sockeryoghurt och massa godis.

Lämnade allt det där när jag flyttade hemifrån. Nu måste jag lära upp min sambo som fortfarande tror att man måste äta de som ens föräldrar lärt en att äta. Allt från pulvermos till korvstroganoff på påse

Svara
Cecilia Folkesson 25 september, 2018 - 17:16

Hej Marielle,
härligt att höra 🙂

Johan är med på min bana (oftast) och han var oboyfantast innan 🙂

// cecilia

Svara
Concel 20 september, 2018 - 22:50

Jag tycker att det är föräldrar som ger sina barn dessa saker som ska ha dåligt samvete. Mina barn är 10-11 år och de vet mer nu om vad de “går mste om” men jag drar mig inte för att förklara att deras kompisars föräldrar saknar kunskap när de ger sina barn godis till mellanmål på skolan. Galenskap!

Svara
Cecilia Folkesson 25 september, 2018 - 17:17

Hej!
absolut, det bästa sättet är att prata med barnen och förklara. Det kommer man långt med 🙂
// Cecilia

Svara
Lilian 21 september, 2018 - 09:20

Våra barn är 9 och 11 år. När de var yngre fick de lördagsgodis, eftersom ”alla andra barn” fick det. Men det blev sådan hysteri och tjat kring lördagsgodiset, så vi valde att plocka bort det. Idag är det ingenting de saknar och jag tycker det blir mindre och mindre godis för varje år. De kan ta några godisbitar då och då, t.ex. när de är bjudna på kalas. Men ingen av dem vräker i sig godis längre så som det var innan.
Läsk får de dricka när mamma dricker vin, men ofta väljer de att dricka äppelmust, mineralvatten eller Loka Crush istället. Men de har i alla fall förstått att söta drycker är något man dricker vid speciella tillfällen.
Köpefika har vi ytterst sällan hemma, men ibland brukar de vilja baka och då gör vi det. Men försöker lära dem att det finns alternativ till vanligt vitt socker.
Ibland tjatas det om sånt som kompisarna får men inte de, men jag tänker att det måste ju börjas hemifrån om det någonsin ska bli någon förändring i den matkultur vi har i Sverige idag. Ingen kan göra allt men alla kan göra något typ.

Svara
Cecilia Folkesson 25 september, 2018 - 17:19

Hej Lillan,
Låter precis som hemma hos oss. Väldigt mycket tjat om godis. Det är typ godis och tv-spel det tjatas och bråkas om hemma hos oss.
Vi provade att ta bort det, men det slutade i tårar.. Men kanske värt ett försök snart igen!

// CEcilia

Svara
Lisa 23 september, 2018 - 13:54

Min man har tre barn sedan 2 tidigare relationer. Vi stöter på stora problem i att deras mammor har en helt annan syn på kosthållning än vi. Hos sina mammor äter de nutella, dricker oboy och trycker i sig formfranska mer eller mindre varje dag. Och hos oss får de lite godis på lördagar och äter bra, sockerfritt och näringsrikt i övrigt. Vi kämpar med att implementera en sund kosthållning utan att det ska bli för mycket fokus på att vi äter ”nyttigt” eller tränar för att se ut på ett visst sätt. Både jag och min man tränar mycket och alla barnen utövar olika sporter. Det är en väldigt svår balansgång i att prata om vad som är nyttigt och vad som inte är nyttigt utan att prata illa om deras mammor eller deras mammors brist på kunskap om konsthållning och träning. Dels vill vi inte bidra till någon form av hets kring mat och träning och dels vill vi ju prata gott om deras mammor eftersom de är så viktiga för barnen. I slutändan är det dock alltid vi som blir ”the bad guys” eftersom vi säger nej till mycket som deras mammor säger ja till. Men vi står på oss och hoppas att när barnen blir vuxna så kanske vi har lyckats att iaf bidra till ett annorlunda perspektiv än vad de skulle få om vi gav vika för ”men hos mamma får vi….” Suck.

Svara
Cecilia Folkesson 25 september, 2018 - 17:22

Hej Lisa,
oj så svårt. Man blir ju lätt den tråkiga, stränga och orättvisa när de inte får vad de brukar eller vad andra får. Man får prata med dem mycket och hoppas att de tar med sig det i livet och om några år kanske även där de bor övriga tiden.

Kan tänka mig att det är väldigt frustrerande!

/Cecilia

Svara
Ida 26 september, 2018 - 14:54

Gud vad underbart inlägg, jag har inga barn själv än men tänker i samma banor redan.
Får man fråga; vad är det på fikatallrikarna? Förreutom såklart frukten och nötterna ser det ut som något ni bakat på båda bilderna? Vad är det för något?

Mvh Ida

Svara
Cecilia Folkesson 26 september, 2018 - 15:28

Hej Ida,
Kul att höra 🙂

Det är en rawbar (rawbite vill jag minnas) som är delad.

// cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More