barn mobil ålder

Två föräldra-minuspoäng i en smäll!

av Cecilia Folkesson

Så. Nu var det gjort. Det jag så länge sagt att jag inte ska göra på många år. Ge barnen egna mobiltelefoner. Zion som är 9 i år skulle fått en i höst när han började trean och Sid som är två år yngre skulle få sin i ungefär samma ålder. Men det sket sig alltså idag.

På söndag åker jag och Johan till Bali och lämnar barnen en vecka. Och nu sitter de alltså inne på varsin mobil i hopp om gulliga whatsapp-konversationer när vi äter barnfria middagar i solnedgången och besöker fabriker. 2 föräldra-minuspoäng i en smäll. Eller är det okej att vara ifrån barnen så länge? Och hur är det med mobilerna? När är det okej att ge barnen egna telefoner?

 

Mobilerna kommer såklart tillsammans med en hög regler:

– Inga spel förutom Pokemon
– Inget pillande på mobilerna på vardagar (förutom om de behöver ringa en kompis etc)
– Full koll på vart man lagt den. Hela tiden.

 

Hur har ni med barn gjort?

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Madde Johnsson 12 mars, 2017 - 16:54

Min son är 8 år och fick sin mobil i somras. Han skulle börja med att ta sig själv till skolan som ligger en bit bort. Det var anledningen till att han fick den. Vill att ringer när han kommer fram. Tycker inte det är fel att de får mobil, men jag begränsar användandet hemma.

Svara
suss 12 mars, 2017 - 18:58

Min fick nu när han började 3:an o vår yngre kommer oxå få en då eftersom det här i området är så att man går på fritids fram till 3:an innan behöver man ingen här verkar det vara för alla, han har många spel o inga direkta restriktioner mer än inte när man äter, ser på film ihop, är läxor o träning gjorde så funkar spel, han tränar väldigt mkt nästan en timme varje dag exkl matcher på helger

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More