menskopp

Därför ska du byta till menskopp

av Cecilia Folkesson

Sen jag började använda menskopp känns inte mensen lika jobbig längre. Menskoppen känns inte, man behöver inte tänka på att byta/tömma lika ofta, man kan både träna och simma helt obehindrat och slipper leta efter de där tampongerna man glömde i hallen innan man åkte hemifrån.

Sen att man slipper klorin, blekmedel och lim som vanliga tampongen kan innehålla… bara fördelar med andra ord!

 

Därför ska du byta till menskopp

– Bättre för underlivet då den bara samlar upp mensen. Tamponger absorberar  vätskor och sekret som är viktiga för underlivet.
– Förhindrar torrhet och irritation och den naturliga PH-balansen bevaras. Mycket bättre än att “lösa problemet” med krämer mot torra slemhinnor.
– Bra för miljön! En menskopp kan användas upp till 10 år.
– Perfekt när man badar! Om man sätter i menskoppen rätt läcker den inte. Du kan bada och simma hur mycket du vill utan att behöva springa och byta tamponger.

 

menskopp

Såhär använder du menskoppen:

– Tvätta händerna noga
– Vik/rulla ihop menskoppen på längden. Blöt gärna menskoppen med lite vatten eller kokosolja, då blir den enklare att föra in. Vrida och vicka lite på det när den sitter på plats. (Tänk på att menskoppen ska inte sitta lika långt in som en tampong.) Man känner när ringen expanderar, då sitter det rätt. Klipp av piggen om den sticker ut för mycket och det känns obekvämt.
– Koka menskoppen med jämna mellanrum.

När man väl fått till det är det lika lätt som att använda tamponger.

 

Här hittar du menskoppen

Menskoppar går att hitta på de flesta apotek och hälsokostaffärer och även på nätet. [annonslänk]

 

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Kreativaminimalisten 8 mars, 2017 - 11:23

Alltså, jag vill så gärna att det ska fungera bra med menskopp, och ibland får jag till det bra men ibland inte och då rör den sig och läcker lite. Men, jag ger inte upp! Ska ev testa en annan när jag har mens igen (efter graviditet och förlossning).

Svara
Cecilia Folkesson 27 mars, 2017 - 14:25

Vissta funkar bättre än andra. Jag gillar dem som är lite mjukare. Lättare att få in dem rätt.Lycka till!

Svara
Alexandr 8 mars, 2017 - 18:50

Att byta till menskopp är det bästa jag har gjort. Det var för cirkus 9 år sedan så det är dags för en ny kopp nu!
Der är viktigt med rätt storlek och att få in den rätta knycken, men det är bara att träna!
Det är som du säger ekonomiskt och ekologiskt bättre men framför allt mycket skonsammare för kroppen! Dessutom finns det fina små påsar att lägga koppen i när den inte används! Tips på rengöring är kolloidalt silver som som sprayas på koppen innan den läggs undan och samma sak när den används igen nästa månad! Toppen!

Svara
Cecilia Folkesson 27 mars, 2017 - 14:26

Oj! Då var du tidig på det. Visste inte ens att det fanns bara för något år sen. Tack för tipsen 🙂

// CEcilia

Svara
Pia 8 mars, 2017 - 20:51

Köpte en och vill så gärna använda den men borde ha börjat “lugnare”, alltså bara använt den en dag i mitten av mensen. Gick så att hela menscykeln rubbades, så nu pausar jag från koppen och låter det gå en tid innan jag provar igen.

Svara
Erika 10 mars, 2017 - 09:56

Det bästa bytet jag gjort är från bidor och tamponger till menskopp. Jag är så nöjd och den har verkligen underlättat “den” tiden i månaden. Att ha mens är numera inget som jag fasar för, tack vare min menskopp. Den jag använder kommer från http://www.menskopp.se, de tillverkar i Sverige vilket gynnar miljön ytterligare. Dessutom har de storleksgaranti vilket jag tyckte var jättebra, då jag ligger mitt emellan storlekarna.

Svara
Anna Forsberg 20 mars, 2017 - 07:34

Det tog några månader innan jag fick kläm på hur den ska sitta. Och som så många andra försökte jag få den på plats för långt in. Och ibland fick jag inte ut all luft. Man har väldigt starka muskler där så viktigt att tänka på att man ska slappna av. Du glömde en sak som anledning: Sover gott utan oro för läckage!

Svara
Cecilia Folkesson 27 mars, 2017 - 14:31

Haha, tack 🙂

Det var en till bra punkt!
// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More