torr hårbotten

Så blir du av med torr hårbotten – 5 tips!

av Cecilia Folkesson

annons bodystore

Får du torr och kliande hårbotten under höst och vinter? Här hittar du 5 bra naturliga tips!

 

Kliande och torr hårbotten brukar smyga sig på efter sommaren. Luften blir torrare och när vi börjar använda mössa blir det ofta ännu värre.

Fel schampo, för mycket tvättande, stress och kost kan också ha med torr hårbotten att göra. Det absolut viktigaste är att inte använda schampo som torkar ut hårbotten och undvik gärna stylingprodukter, speciellt de som innehåller alkohol.

 

 

 

Mina bästa tips vid torr hårbotten

 

torr hårbotten

Jag har listat mina 5 bästa tips – har du några fler så får du gärna skriva dem i kommentarerna så kan jag lägga till dem i listan!

 

torr hårbotten bruns schampo

Bra schampo

Att använda ett bra schampo har jag upplevt vara det absolut viktigaste. Med bra schampo menar jag ekologiskt och parfymfritt. Jag har testat flera olika och det absolut bästa är Bruns oparfymerade schampo. Detta schampo kan användas av hela familjen.

Bruns produkter hittar du här

 

 

torr hårbotten 

Kokosolja

Kokosolja är superbra vid torr hårbotten och även vid mjäll. Kokosoljan har svampdödande egenskaper och gör håret väldigt mjukt. Tänk på att använda en kallpressad ekologisk kokosolja.

Massera in kokosolja i hårbotten och längderna och låt sitta i 30 minuter innan du tvättar ur det. Du kan också sova med oljan i håret över natten. Ha då förslagsvis en handduk på kudden.

Kallpressad ekologisk kokosolja köper du här

 

 

torr hårbotten 

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger kan också göra underverk vid torr hårbotten. Badda vinäger med en bomullstuss i hårbotten, låt verka 10-15 minuter och skölj sen ur håret. Schamponera inte – lukten kommer försvinna efter en stund.

Man kan också göra tvättskölj med äppelcidervinäger för ett glansigare hår. Blanda 50/50 ljummet vatten och äppelcidervinäger (välj en bra vinäger som den här) och sköljer igenom håret efter schamponering. Låt verka i 5 minuter innan du sköljer ur med ljummet vatten.

Braggs äppelcidervinäger finns här

 

 

arganolja torrt hår

Arganolja

Arganolja brukar jag massera in på de ytor av hårbotten som är extra torr och irriterande. Arganoljan mjukgör, har antiinflammatoriska egenskaper och ger samtidigt håret fin lyster.

Du kan göra en hårmask med arganoljan genom att massera in i både hårbotten och hår, låta det sitta i 10-20 minuter innan du tvättar ur det.

Här hittar du arganoljan

 

 

Tvätta inte håret för ofta

Att tvätta håret för ofta kan också orsaka torr hårbotten. Försök att hålla det till 2 gånger per vecka.

 

 


Mer tips och inspiration

Följ mig gärna här för fler tips, recept och inspiration

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

3 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Åsa 30 september, 2020 - 21:25

Tack för tipsAleppotvål är också bra, samt att tvätta håret enbart i balsam. Om en använder kokosolja är det bra att ta i schampot innan en blöter håret

Svara
Cecilia Folkesson 1 oktober, 2020 - 09:22

Hej Åsa! Tack för tips!
Ha en fin vecka 🙂

// Cecilia

Svara
Pernilla 22 januari, 2023 - 17:08

Hej Cecilia,
Har du provat sodasans schampotvål? 100% naturlig och 100% ekologisk.
Hade varit kul att få höra vad du tycker!
Mvh
Pernilla

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More