bali sushi

Some rice won´t kill you…

av Cecilia Folkesson

Igår kväll var vi ute och åt japanskt med våra indonesiska vänner. Dom har väldigt svårt att förstå att jag väljer att inte äta ris. En måltid utan ris för är som ingen måltid för dem. Och i en vecka har jag kommit undan med att inte äta något ris. Tills igår.

Vi åkte till den bästa sushirestaurangen på Bali. Sushi är det jag saknat mest under min år på lågkolhydratskost. Bordet fylldes av mat, och det tog inte lång tid innan jag åt min första bit sushi på 3 år. Men jag stannade vid det. Min kropp mår så mycket bättre utan.

 

bali11

bali13

Sashimi istället för sushi. Funkar nästan lika bra.

 

bali10

Jag valde länge och noga. Crispy hot tuna fick bli min enda bit sushi.

 

bali12

Den bästa seafood salad jag ätit!

 

20131110-113306.jpg

 

 

7 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

7 kommentarer

Jakob 10 november, 2013 - 09:45

Oj, vad det ser gott ut. Hade nog syndat med mer en en bit om jag vore där.

Svara
Johanna 10 november, 2013 - 17:32

Vilken restaurang var det? Sushi Tei? 🙂

Svara
Hanna 11 november, 2013 - 17:04

Ser härligt ut att vara iväg!!!

På vilket sätt reagerar du på riset? Mest nyfiken utan att på något sätt vara kritisk… ris är ju ändå OK i en liberalare variant… dock inget jag förespråkar på något vis då de flesta rissorter är processade mm… Har själv inte ätit ris på jag vet inte när men jag hade nog inte trott att kroppen skulle må så skit av det som den hade gjort av en skiva bröd t ex….

Ha en fortsatt trevlig tripp med sonen!!

/H

Svara
Cecilia Folkesson 12 november, 2013 - 14:23

Superhärligt 🙂
Jag får ont i magen “bara”. De två första åren körde jag relativt strikt, utan några som helst undantag. Nu äter jag inga mejeriprodukter och då har det blivit mer åt paleo-hållet, men fortfarande ingen frukt. Men magen reagerar ändå på för mycket kolhydrater som tex sötpotatis och ris. Någon blit sushi, ingen fara, men en hel portion ris blir för mycket. Sen är jag väldigt antingen eller. Om jag börjar äta ris lite då och då kommer jag äta sushi varje dag efter någon månad 😉

Svara
Hanna 12 november, 2013 - 18:57

Ahhh jag är lite likadan, svartvit på nåt vis. En fullportion ris hade jag nog inte heller ätit, men en näve kanske… ähh jag vet inte, gillar inte ris haha känns mest som onödig bukfylla och så har jag (tacksamt) nog alltid kännt…

Ligger själv mest åt paleo, men jag älskar vissa mejerier (här snackar vi ost!! mums!!) så den biten är svår att avvara, men visst känns det i magen – suck! Smör är heller inget jag kan “leva” utan 😉 eller klart man kan men du vet, det mentala där… viljan. Smör är ju iof rätt schysst, särskilt ghee…

Ha nu en fortsatt trevlig semester och lycka till med jobbiten… snart är du tillbaks till kalla svedala igen och det var 5 minus i Borås igår… INTE kul vill jag lova… (läs trist att skrapa bilen när man inte orkar ställa in den i garaget haha)

/H

Svara
Cecilia 13 november, 2013 - 20:20

Jag har bara provat en sushibit en enda gång, och den var vedervärdig. Nån snabbmats-sushi, förmodligen inte ens värd namnet egentligen. Frågan är bara var man ska äta riktigt bra sushi här nere? Närmaste större stad är Kristianstad, sedan kommer Lund och Malmö.

Svara
Cecilia Folkesson 14 november, 2013 - 15:13

nej, snabbmatssushi är nog ingen hit 😉 Du får testa i en större stad. Lycka till 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More