veganskt glutenfritt bröd

Snabba glutenfria frukostar – 3 nyttiga recept

av Cecilia Folkesson

Tre snabba glutenfria frukostar som är supersmidiga att förbereda!

Svårt att komma på vad du ska äta till frukost? Frukost har en tendens att bli ganska enformiga. Man kör på det man alltid gjort. Om detta är mackor och ett glas juice är risken att du blir hungrig innan lunch rätt stor.

Men det är såklart enkelt att göra både goda och nyttiga och snabba glutenfria frukostar. Mitt absolut bästa tips är att baka en limpa glutenfritt frö- och nötbröd att ha färdigskivat i frysen.

 

 

Snabba glutenfria frukostar

Glutenfria mackor med avokado

Okej, denna frukost kräver lite förberedelse. Så tips är att baka en limpa på helgen, skiva upp och frysa in. Då har man färdiga skivor på morgonen. Bara att rosta lite snabbt och toppa med det man gillar. Avokado, nötsmör, ost eller grönsaker. Eller en kombo av dessa.

Min favorit: tahini med avokado, tomater och basilika.

Här hittar du recept på detta veganska glutenfria fröbröd

 

 

hemmagjord glutenfri granola

Yoghurt med hemmagjord granola

Hemmagjord granola är superenkel att göra och man kan använda det man redan har hemma. Nötter, frön, kokos och torkade bär är perfekta i granola.

Toppa din naturella yoghurt, kokosyoghurt, gröt eller smoothiebowl!

Recept på hemmagjord glutenfri granola finns här

 

 

Snabba glutenfria frukostar

Grön mättande smoothie

Denna smoothie är mättande och passar perfekt till frukost. Och man tar enkelt med den i en termos om man inte hinner äta den hemma.

Jag brukar förbereda ingredienserna till olika smoothies och ha i frysen / kylen. Då går det supersnabbt att bara mixa ihop på morgonen.

Recept: Mättande grön smoothie

 

Bonus:

Kokta ägg
Koka några ekologiska ägg, mosa/hacka och toppa med smör, salt och nymald svartpeppar. Supergott och väldigt snabbt att göra.

Rester från gårdagen
Man behöver ju inte äta de där klassiska sakerna som “räknas” som frukost. Det går precis lika bra att äta “mat” till frukost.

 


Följ här:

Följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More