Sätter denna middag fart på mjölkfabriken?

av Cecilia Folkesson

Kött och potatis. Inte så annorlunda egentliga, men annorlunda för mig som brukar rata potatis. Men amningen går sådär, trots min kompletta utrustning. Så nu blir det att testa att justera kosten. Lite mer kolhydrater kanske sätter fart på mjölken. Men jag skippar fortfarande gluten och socker. Allt för Junior.

 

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Ida 16 augusti, 2014 - 22:01

Klokt! Ja gjorde samma sak när jag ammade, mer kolhydrater, jag tillsatte frukt, bovete och och råris till min kost. Det fungerade för mig!

Svara
Cecilia Folkesson 16 augusti, 2014 - 22:14

Härligt att höra! Hoppas detta funkar lite bättre 🙂

Svara
Cajsa 16 augusti, 2014 - 22:16

Öl is da shit!! Jag drack bayersk lättöl från ICA – funkade super för amningen :-D.

Svara
Cajsa 16 augusti, 2014 - 22:16

Öl is da shit!! Jag drack bayersk lättöl från ICA – funkade super för amningen 😀 .

Svara
Marina 16 augusti, 2014 - 22:34

Man hör och läser lite olika tips om hur man ökar mjölkproduktionen.
Havregryn, ris och nötter har jag för mig att jag läst.
För mig fungerade 1 eller 2 små burkar lättöl om dagen.
Lycka till och hoppas du får fart på mjölkproduktionen!

Svara
Jenny 17 augusti, 2014 - 10:56

Amma ofta/tätt. Ju större efterfrågan (även om det bara är någon minuts sugande) ju mer mjölk bildas! Det finns speciellt amningste att köpa och lättöl kan också hjälpa produktionen. Jag äter liberal lchf och har fetare mjölk denna gång än med första barnet då jag åt mycket kolhydrater. Tipsar om Amningshjälpens slutna grupp på fb där en får bra hjälp, både av utbildade hjälpmammor och vanliga medlemmar.

Svara
Anastasia 17 augusti, 2014 - 16:09

Se där, jag visste inte att det var just kolhydrater som kunde hjälpa till på traven. Visserligen var jag ingen LCHFare sist jag ammade men jag minns att mjölken kom igång bra när jag åt riktigt fet animalisk mat. Fläskkotletter med fettrand, feta revben, karre osv Mjölkproduktionen kickade igång bara.
Hur som så ser det väldigt gott ut =)

Svara
Anne 17 augusti, 2014 - 22:08

Stort grattis till den fina killen!
Det som kan ställa till det för en bra amningsstart kan vara lågt blodvärde och om man är förlöst med kejsarsnitt. Kroppen kan prioritera läkningen och att häva det låga blodvärdet före mjölkbildningen. Det är även viktigt att äta rejält (vilket du antagligen gör) och dricka mycket vätska.
Att amma tätt och framför allt på natten brukar också hjälpa. Man kan bära bäbisen mycket, gärna hud mot hud.
Vissa blir hjälpta av amningste.
Massor med tips- hoppas att något hjälper!

Svara
LottaJ 18 augusti, 2014 - 09:11

Lugn och ro är ju också en förutsättning för mjölkproduktion, kanske inte det lättaste med 2 bröder…
Visste inte det där tipset med lättöl, intressant!
Hoppas att du snart får igång produktionen i alla fall!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More