Saffransaioli
(4 port.)
2 äggulor
3 dl olja
4 vitlöksklyftor
1 tsk vinäger
1 påse saffran
salt
Se till att både ägg och olja är rumstempererade. Rör ihop äggulorna, pressad vitlök och vinäger. Droppa sakta i oljan och vispa samtidigt. Mot slutet kan man hälla i oljan lite snabbare. Viktigt att vispa hela tiden annars skär det sig lätt. Blanda i saffran och salt.
6 kommentarer
Jag hoppas du inte tar det här som kritik, för det är verkligen inte meningen, men ditt liv kan bli så mycket enklare 🙂
http://kfmnpah.com/2013/february/hemgjord-majonnas-ar-varken-svart-eller-krangligt.html
Ska testa detta sen! Mina aiolis blir ALLTID misslyckade i princip! 😀 Tack för tipset!!
Mums! Du måste prova göra majonnäs/aioli med stavmixer! Så snabbt och lätt och den har aldrig skurit sig för mig! Dessutom slipper msn vispandet (även om det iofs är bra vardagsmotion 😉 jag brukar dessutom alltid göra på 1 helt ägg, man slipper dela och ev slänga äggvitor! Majon blir lite ljusare, men lika god tycker jag!
Min länk verkar inte funka sök på majonnäs på minuten, recept 56kilo.se!
http://56kilo.alltforforaldrar.se/majonnas-pa-minuten/ här kommer länken!