Saffransaioli

av Cecilia Folkesson
Saffransaioli

(4 port.)
2 äggulor
3 dl olja
4 vitlöksklyftor
1 tsk vinäger
1 påse saffran
salt

Se till att både ägg och olja är rumstempererade. Rör ihop äggulorna, pressad vitlök och vinäger. Droppa sakta i oljan och vispa samtidigt. Mot slutet kan man hälla i oljan lite snabbare. Viktigt att vispa hela tiden annars skär det sig lätt. Blanda i saffran och salt.

 

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Louise / KFMNPAH 26 maj, 2013 - 10:36

Jag hoppas du inte tar det här som kritik, för det är verkligen inte meningen, men ditt liv kan bli så mycket enklare 🙂

http://kfmnpah.com/2013/february/hemgjord-majonnas-ar-varken-svart-eller-krangligt.html

Svara
Elin 27 maj, 2013 - 09:09

Ska testa detta sen! Mina aiolis blir ALLTID misslyckade i princip! 😀 Tack för tipset!!

Svara
Mia 26 maj, 2013 - 12:09

Mums! Du måste prova göra majonnäs/aioli med stavmixer! Så snabbt och lätt och den har aldrig skurit sig för mig! Dessutom slipper msn vispandet (även om det iofs är bra vardagsmotion 😉 jag brukar dessutom alltid göra på 1 helt ägg, man slipper dela och ev slänga äggvitor! Majon blir lite ljusare, men lika god tycker jag!

Svara
Mia 26 maj, 2013 - 12:12

Min länk verkar inte funka sök på majonnäs på minuten, recept 56kilo.se!

Svara
Mia 26 maj, 2013 - 12:21 Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More