En gammal favorit i repris; LCHF pizza. Denna var ett tag sen jag gjorde eftersom jag kört mejerifritt ett bra tag nu. (förutom vissa undantag)
Här kommer receptet igen:
Lchf-pizza
Botten
4 ägg
1,5 dl grädde
2 msk fiberhusk
100 gram riven grana padano
1 nypa salt
Tomatsås
1 dl finkrossade tomater med basilika
Fyllning
Ost och valfri fyllning. Jag gjorde en barnsida med rökt skinka, ost och majs (om man äter LCHF, skippa majsen) och en annan sida med salami, champinjoner, sparris och ruccola.
1. Vispa ägg, grädde och fiberhusk och salt. Jag körde elvisp. Rör i osten och låt stå ca 5 min. Bred ut på smörpapper på bakplåt och grädda i 10-15 min i 175 grader.
2. Bred ut tomatsåsen på pizzabottnen och lägg på fyllning. Grädda i 250 grader högt upp i ugnen tills osten smält.
3. Lägg på ev ruccola.
9 kommentarer
När jag gjorde denna pizzabotten blev den helt soggig och svampig. Upplever att allt med fiberhusk blir väldigt svampigt i konsistensen. Hur blir din botten? Tror du kanske att min bara blev för tjock?
jag gör min tunn. Men visst blir den inte som “vanlig” pizzabotten. Jag gillar dock denna 😉
Mums! Vem sa att lchf är tråkigt liksom??
Eller hur 😉
Sparris är ju så vansinnigt gott!
/ http://lorissalovebomb.se
Ser oemotståndligt ut!
// kikkisandstrom.se
Ska prova detta idag tror jag 😀
Kan man ta vanlig ost istället för grana padano?
absolut!