LCHF-pizza

av Cecilia Folkesson

En gammal favorit i repris; LCHF pizza. Denna var ett tag sen jag gjorde eftersom jag kört mejerifritt ett bra tag nu. (förutom vissa undantag)

Här kommer receptet igen:

Lchf-pizza
Botten

4 ägg
1,5 dl grädde
2 msk fiberhusk
100 gram riven grana padano
1 nypa salt

Tomatsås
1 dl finkrossade tomater med basilika

Fyllning
Ost och valfri fyllning. Jag gjorde en barnsida med rökt skinka, ost och majs (om man äter LCHF, skippa majsen) och en annan sida med salami, champinjoner, sparris och ruccola.

1. Vispa ägg, grädde och fiberhusk och salt. Jag körde elvisp. Rör i osten och låt stå ca 5 min. Bred ut på smörpapper på bakplåt och grädda i 10-15 min i 175 grader.

2. Bred ut tomatsåsen på pizzabottnen och lägg på fyllning. Grädda i 250 grader högt upp i ugnen tills osten smält.

3. Lägg på ev ruccola.

 

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Emma 27 maj, 2013 - 00:50

När jag gjorde denna pizzabotten blev den helt soggig och svampig. Upplever att allt med fiberhusk blir väldigt svampigt i konsistensen. Hur blir din botten? Tror du kanske att min bara blev för tjock?

Svara
Cecilia Folkesson 28 maj, 2013 - 22:22

jag gör min tunn. Men visst blir den inte som “vanlig” pizzabotten. Jag gillar dock denna 😉

Svara
Evelina 27 maj, 2013 - 06:45

Mums! Vem sa att lchf är tråkigt liksom??

Svara
Cecilia Folkesson 28 maj, 2013 - 22:22

Eller hur 😉

Svara
LORISSA LOVEBOMB 27 maj, 2013 - 13:04

Sparris är ju så vansinnigt gott!
/ http://lorissalovebomb.se

Svara
Kikki Sandström Inspiratör o Coach 29 maj, 2013 - 20:23

Ser oemotståndligt ut!
// kikkisandstrom.se

Svara
Elina 16 juni, 2013 - 10:39

Ska prova detta idag tror jag 😀

Svara
Linda 20 november, 2015 - 12:58

Kan man ta vanlig ost istället för grana padano?

Svara
Cecilia Folkesson 21 november, 2015 - 12:56

absolut!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More