Middagstips: Zoodles med kantareller och bacon

av Cecilia Folkesson

Det är ju inte bara nackdelar med att vädret är som det är, kantarellerna blir glada i alla fall! När jag var ute och letade förra veckan var de små kantareller jag hittade rätt torra. Men nu med lite regn ser det mycket bättre ut i skogen! Hoppas på ett lika bra kantarell-år som förra året. Då var det helt magiskt! Minns när en av byborna skulle ge mig ett bra kantarellställe pga “orkade inte plocka mer”. Instruktionerna var ungefär: “Kör in på den där lilla skogsvägen. Kör tills den tar slut, och sen går du rakt ut i skogen, 1 kilometer kanske. Där har du massor”.

Jag tog faktist med mig några (som tur var fler än en) påsar och chansade. Mest för att jag inte hade så mycket att göra och det var superfint väder. Jag hade absolut inte räknat med att hitta detta ställe. För hur lätt är det att hitta ett gäng kantareller mitt ute i skogen?

 

kantareller granskog

Ser inte så mycket ut för världen på denna bild, men det fanns ett hav av dessa!!

Det var lätt. Jag har aldrig sett så mycket kantareller, eller svamp heller för den delen på en gång!! Det slutade med att jag inte ens plockade de som såg jobbiga ut att rensa. Så mycket svamp var det!!

Och glädjen när man hittar! Samma kick som när man surfar och tar en bra våg. Finns inget som går att jämföra med det!!!

 

kantareller med bacon och zoodles

Zoodles med Kantareller med bacon

(2-3 personer)
1/2 liter kantareller
1 paket bacon
1 gul lök
1 knippe färsk storbladig persilja
Olivolja
Salt och peppar

1 stor zucchini

 

kantareller med bacon och zoodles

Gör så här:

  1. Rensa kantarellerna och dela i lagom bitar och stek i torr panna tills det mesta av vattnet gått ur svampen. Ta ur kantarellerna ur pannan.
  2. Stek finhackad lök tillsammans med bacon och svamp i smör eller olja. Blanda i hackad persilja, salta och peppra.
  3. Strimla zucchini med potatisskalare, i mandolin eller med en spiralizer. [Annonslänk]
  4. Om man vill kan man äta zucchini-nudlarna som de är, men jag brukar fräsa dem lite lätt i olivolja. Blanda ihop nudlarna med katarell- och baconröran, toppa med lite extra persilja och ringla över lite olivolja.

 

 Fler recept med kantareller:

Kantareller med bacon och grädde

 

Svampsoppa med kantareller

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

anna 24 juli, 2017 - 19:58

Äter du någon gång något med socker eller något “onyttigt”? nej en ruta choklad räknas inte haha ;D

Svara
Cecilia Folkesson 26 juli, 2017 - 11:29

Haha, okej då. Jag äter chips ibland. Men jag äter inget smågodis, vanlig glass, kakor, bullar eller dricker cola. Mest för att jag får sjukt on i magen av det 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More