löparglädje

Nyvunnen löparglädje med dessa 3 tips!

av Cecilia Folkesson

Alltså jag tror jag har fått tillbaks min löparglädje! I morse var jag ute och sprang fem kilometer och gillade det!

Vi kör på vårt senaste intresse: tälta! Eller intresses och intresse. Självklart gillar vi det, inte minst barnen, annars hade vi såklart inte gjort det, men om jag fått välja hade jag inte valt att tälta. Då hade jag valt några veckor vid Gardasjön eller Indonesien, Hawaii eller en trip till Costa Rica. Men plånboken väljer just nu och baliresan över jul blev dyrare än vi räknat med, så camping it is!  Och om man ser till vår senaste trip är det ju mer än fantastiskt!

Tillbaks till träningen. Vi var på ett housewarming-fest i Båstad i veckan där en av gästerna var löpfantast. Jag passade såklart på att snika åt mig lite tips. Jag är absolut inget fan av löpning men önskar att jag var det. Att ha känslan att man längtar till att snöra på sig skorna vart man än är, oavsett väder, tid och humör. Men så är det inte. Inte alls.

Jag har alltid jagat tider, försökt slå mina rekord osv. Som vanligt med andra ord. Jag kan inte träna utan mål, resultat, utmaning och musik i lurarna. De tips jag fick var såklart heeeelt annorlunda…

Vill du också komma igång med löpningen kanske något av dessa tips kan hjälpa till på vägen:

 

kom igång med löpningen med dessa 3 tips:

Strunta i tiden
Detta är väldigt främmande för mig. Jag har alltid hetsat med tider och försökt slå rekord. Nu ska jag strunta i detta och bara springa. Och tänka distans istället. “Idag ska jag springa 7 kilometer, skit i hur lång tid det tar”. Låter faktiskt mycket härligare än att kuta sista kilometern med blodsmak i munnen i hopp om att slå förra tiden.

 

Skippa hysterisk musik
Spotify i all ära, men att göra en låtlista och köra om och om igen, med ofta allt för hetsig musik att matcha de snabba löpstegen med rimmar dåligt med mitt nya upplägg. Nu är det poddar och ljudböcker i lurarna istället. Och jag har redan märkt att jag springer lite extra långt för att hinna lyssna klart på en podd eller avsluta ett spännande kapitel i en bok. Kanon!!! Har du tips på bra poddar, lämna dem gärna i kommentarerna. Tack!!

 

Stigar, skog och harmoni
Något jag alltid försökt undvika är asfalt. Både på grund av att det sliter mer på kroppen men även för att skogen är så mycket mer harmonisk och mysig. Precis vad min sönderstressade kropp behöver. Nu försöker jag hitta små stigar och nya rundor och struntar i om jag inte har koll på eventuella uppförsbackar. När jag jagade tid försökte jag alltid undvika rundor med för mycket backar då det drog ner på tiden. Jag hör hur sjukt det låter nu….

 

Hoppas något av dessa tips kan hjälpa dig också! Jag har sprungit två dagar i rad och ska absolut ut igen imorgon inna frukost.

 

För mer tips, inspiration och massa recept,  följ mig gärna på Bloglovin’ eller Instagram

 

14 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

14 kommentarer

Britta 23 juli, 2017 - 10:39

Jag brukar bestämma hur länge jag ska springa, tex en halvtimme eller en timme. Sen spelar det ingen roll hur långt jag kommer. Typ samma förstås men ännu mindre stress. Ibland hinner jag långt, ibland inte så långt…

Svara
Cecilia Folkesson 24 juli, 2017 - 11:10

Hej Britta,
Väldigt bra tips, tack 🙂
Och det kvittar ju faktiskt hur långt man kommer, bara man kommer ut!

// Cecilia

Svara
Linda 23 juli, 2017 - 10:56

Tack Cecilia för kloka ord! Nu ska även jag ta upp löpningen !

Svara
Cecilia Folkesson 24 juli, 2017 - 11:11

Härlig att höra 🙂

Svara
Martin 23 juli, 2017 - 11:22

Jag lyssnar på ljudboken Omgiven av idioter. Bästa på länge.

Svara
Cecilia Folkesson 24 juli, 2017 - 11:12

Haha, visst är den grymt bra!

Svara
Kreativa Minimalisten 23 juli, 2017 - 11:23

Bra med extra pepp! Själv har jag också hittat glädjen i att springa i naturen och utan musik. Men en “tung” Spotify-lista tar jag till när jag känner mig så seg och o-pepp på att springa då musiken “lurar” mig i stämning. Samt hjälper mig att springa snabbt uppför tunga backar

Svara
Cecilia Folkesson 24 juli, 2017 - 11:14

Kul att höra 🙂
Hoppas på att kunna komma ända dit då man uppskattar en runda UTAN hörlurar. Känns rätt långt bort just nu…
Bra tips att ta till spotifylistan när man är alldeles för o-pepp 🙂

// Cecilia

Svara
Webbtanten 24 juli, 2017 - 06:56

Precis så gör jag oxå numera! Ingen klocka, ingen asfalt o pod i öronen. Bara glädje! Bloggade om mina bästa podtips nyligen, välkommen in till mig o läs.

Svara
Cecilia Folkesson 24 juli, 2017 - 11:15

Hej!
Härligt! Det ska jag absolut kolla 🙂

Ha en bra vecka!
// Cecilia

Svara
Johanna 24 juli, 2017 - 23:35

Bra tips! Jag är inte heller något fan av löpning (men önskar också att jag var det) så alla tips är mycket uppskattade. Mitt bästa tips är att ha med mig någon av barnen som cyklar bredvid, det funkar alltid för mig. Då kan jag springa hur långt som helst känns det som. Kan man prata med dem och blir peppad att öka farten ibland när de får för sig att vara en racerbil helt plötsligt och jag tänker inte på att jag är ute och springer. Jag bara tar mig fram i deras cykeltakt och är där med dem. Det är härligt. Får bli snart igen!

Svara
Cecilia Folkesson 26 juli, 2017 - 11:30

Väldigt bra tips!! Ska absolut testa det nån gång 🙂
// Cecilia

Svara
Karolin 25 juli, 2017 - 15:47

Var precis ute på min första löprunda sen “jag-vet-inte-när” efrer att sambon peppat med att jag faktiskt vara behöver lunka mig igenom det utan att bry mig om tiden och att det kommer vara så skönt efteråt. Och han hade (ju) rätt. Blev än mer pepp nu efter ditt inlägg, att fortsätta med löpningen för det är ju skönt bara man kommer in i det. Älskar en krönika av Jonas Colting som heter typ Det måste inte alltid vara så himla roligt, om att man inte behöver träna för att det ska enbart ska vara kul utan för hälsofördelarna och känslan efteråt. Helt klart läsvärd och som peppar mig till att springa, eftersom jag absolut inte tycker att det är roligt under tiden jag springer, men känslan efteråt…!
Jag har lärt mig att springa utan musik och jg tycker att jag kommer in i ett bättre flow (och jag var en som som trodde att jag “var en som absolut inte kan springa utan musik).

Svara
Cecilia Folkesson 26 juli, 2017 - 11:33

Hej Karolin
Härligt att höra 🙂
Gällande musiken känner jag precis likadant. Mycket bättre utan! Hoppas du kommer igång med löpningen nu, och Jonas har ju helt rätt i “att det inte behöver va så kul jämt”
Hälsningar Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More