”kokosnötsskålar”
svampsoppa trattkantareller

Mamma är svampexperten i vår familj. Om vi går ut i skogen tillsammans hittar hon en kasse svamp, jag hittar inga. Eller så hittar jag några pga snäll mamma: “Cecilia, leta lite därborta, där tror jag att det finns”. Tack för att du rekat mamma. Så denna stekpanna som ska bli svampsoppa är alltså plockad av mamma. Inte av mig.

Läs mer: Hitta kantareller – Så gör du

 

Svampsoppa med katareller

(3-4 portioner)
1 liter blandad svamp (kantareller/trattkantareller i detta fall)
4-5 schalottenlökar
1 paket bacon
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
ca 2-3 dl vatten
Salt+svartpeppar

Gör så här:
Rensa svampen och dela i lagom bitar. Lägg svampen i torr stekpanna och fräs bort det mesta av vattnet. Lägg i en klick smör och stek lite till. Salta och peppra. Ta ur svampen ur stekpannan och stek baconet, i med hackad schalottenlök när baconet nästan är klart. Lägg tillbaks svampen i pannan och häll på vatten och låt puttra några minuter. Häll på grädde och creme fraiche och låt puttra ett tag till. Salta och peppra.

 

…det var för övrigt samma soppa som fick mig att åka till akuten i ilfart för ett antal år sen, läs nummer 8 i denna lista

 

Följ mig!

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

1 kommentar

  1. Vilket fantastiskt fin och symmetrisk svamp! Sådär ser det aldrig ut när jag plockar svamp heller. Antingen är det kantareller som man behöver förstoringsglas för att upptäcka eller soppar som är stora som fotbollar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*