Ekologiska-natpasar
kantareller med bacon

I snart 1 månad har jag skördat, gömt och tittat till mitt kantarellställe. 5 cm från grusvägen där massvis med folk går dagligen. Eller kanske inte massvis varje dag, men massvis under dessa veckor. Och med tanke på åldersgruppen där vi bor letar i princip ALLA efter dessa guldklimpar. Idag vågade jag inte vänta längre. Jag visste att jag gömt några stycken. Men jag var inte medveten om en hel skål på ca 0,5 kvadratmeter!

 

kantareller
Rensat av Sid 4 år. Hej snigelbajs och barr.

 

Kantareller med bacon, grädde och dill 

1 liter kantareller
1 paket bacon
2 dl grädde
1 knippe dill
Smör att steka i
Salt+svartpeppar

Rensa och dela kantarellerna. Stek i torr panna tills vattnet ångar bort. I med en klick smör och stek tills de fått lite färg. Skär bacon i bitar och stek tillsammans med kantarellerna. När allt är perfekt stekt, i med grädde och dill. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Enjoy! (Gärna med ett glas rödvin)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*