risgrynsgröt med saffran och kokos

Julgröt med saffran och kokos

av Cecilia Folkesson

Har du testat att göra julgröt med saffran?

Denna juliga gröt gjord på risgryn, kokosgrädde och granatäpple är ett supergott alternativ till den vanliga julgröten. Äter du inte ris kan du göra min paleo-vänliga kokosgröt med extra saffran och granatäpple.

 

risgrynsgröt med saffran och kokos

Julgröt med saffran och kokos

(4 portioner)

  • 2 dl risgryn/grötris
  • 4 dl vatten
  • 4 dl kokosgrädde (1 burk)  + ca 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa vaniljpulver [Adlink]
  • 0,5-1 påse saffran
  • Lite sötning om man vill
  • 1 granatäpple

 

Gör så här:

  1. Koka upp risgryn med 4 dl vatten, sänk till låg temperatur och lår puttra i ca 10 minuter.
  2. Blanda sen i resten av ingredienserna – utom granatäpplet.
  3. Låt gröten tjockna på låg värme i ca 30 minuter och rör om under tiden.
  4.  Blir gröten för tjock – tillsätt lite mer vatten.
  5. Kärna ur granatäpplet och rör i häften i gröten när den är klar. Toppa med resten.

Börja gärna med 0,5 påse saffran och smaka av mot slutet. Jag använde en hel påse då jag älskar saffran.

Läs mer: Så kärnar du ut ett granatäpple

 

risgrynsgröt med saffran och kokosjulgröt med saffran och kokos risgrynsgröt med saffran och kokos

 

 

Du kanske även gillar detta

11 kommentarer

Pernilla 8 december, 2019 - 16:16

Låter gott!
Det står inget om granatäpplet i ingredienserna bara i texten nedanför. Kan man ta fryst granatäpple?

Svara
Cecilia Folkesson 17 december, 2019 - 08:52

Hej Pernilla – lägger till det. tack <3

Du kan ta fryst om du vill 🙂

God Jul,
Cecilia

Svara
NS 17 december, 2019 - 23:09

Hei
Hvor mange gram er det i en pakke safran?

Svara
Bruna 13 december, 2019 - 10:42

Fint! Ser gott ut!
Använde du någon sorts av socker?

Tack!

Svara
Cecilia Folkesson 17 december, 2019 - 08:53

Hej,
Jag hade inget socker men det kan man ha om man vill såklart 🙂

// Cecilia

Svara
Malin 22 december, 2019 - 11:16

Tror du man kan använda fullkornsris? Har bara det och jasminris hemma…..

Svara
Ulrika 22 december, 2019 - 11:37

Äter du den varm eller kall?

Svara
Emma 22 december, 2020 - 15:35

Så god! Gjorde denna över natten, alltså på kvällen kokade ris med vatten 10 min och sen i med övriga ingredienser, kokade upp, drog av från plattan och lät stå framme över natten. Perfekt resultat!

Svara
Tomas 28 december, 2020 - 20:01

Hej, ska det vara 4 dl kokosgrädde+3dl vatten?

Svara
Glutenfria saffranskulor - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 30 december, 2022 - 13:19

[…] är en favorit under julen! Och du kan ha det i så mycket – allt från i gröten till i plättar och aioli.  Dessa saffranskulor är superenkla att göra och väldigt […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More