folkesson jul 2018

God Jul – Våra senaste annorlunda jular!

av Cecilia Folkesson

När jag ser tillbaks på våra senaste jular har de verkligen varierat. Och det märks på barnen att de inte har riktigt koll på vad som “ska” göras på julen. Otis hade noll koll på vad tomtens släde var och det här med adventskalender – ingen har ens frågat efter dem.

När jag tänker på hur mycket jag gillade julen när jag var barn, och hur noga det var med traditioner känner jag mig nästan liten taskig mot mina barn. Fast ändå inte. De är inte vana vid massa julklappar, de har fått se ett gäng olika kulturer och upplevt mycket mer än man gör framför Kalle Anka.

De har gett presenter till barn som inte hade fått några annars, de har åkt båt genom djungelfloder och de har haft både surfingbrädor och palmer som julgranar.

 

Hur julen blir i år? En “helt vanlig” traditionsenlig jul- Så som det “ska vara”.

Vi önskar er alla en God Jul <3

 

Julen 2014

jul canggu bali folkessonjul canggu bali folkessonOtis första jul spenderade vi i Canggu, Bali. En ganska julig jul ändå – trots klimatet.

 

Julen 2015

jul 2015 folkessonjul 2015 folkessonJulen 2015 gjorde vi något tillsammans med er! Vi samlade ihop pengar och barnen valde julklappar som vi lämnade på ett boende för nyanlända familjer. En av mina absolut finaste jular och något som barnen minns väl. Sen körde alla ungar all in på fotboll.

 

Julen 2016

jul mentawai folkessonjul mentawai folkessonjul mentawai folkessonMin favoritjul av alla! Vi mellanlandade i Kuala Lumpur, flög till Padang, Sumatra, sov där en natt för att ta båten i 8 timmar till Mentawai. Sen väntade träbåten och en 2 timmars tur till. Inga gäster på ön förutom vi – så vi hade massa paradisöar helt till oss själva!

Denna jul var granen en surfbräda och istället för julklappar fick barnen leta efter små pokemons gömda i sand, snäckor, palmer och plumeriaträd. Blir det bättre än så?

 

Julen 2017

jul canggu bali folkessonjul canggu bali folkessonjulafton bali folkessonFörra julafton firade vi med ett gäng vänner på Bali. Palmen blev en gran, dopp i gryta byttes ut mot dopp i poolen och julklappsspelet introducerades till våra indonesiska vänner. Och ja – det blev lika mycket hets som vanligt! Denna gång om vattenpistoler, saronger och glöggflaskor.

 

Följ här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Madeleine 25 december, 2018 - 07:38

Ha en riktigt GOD “somdetskavara” jul !! <3

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More