Sommarlovet och semester har redan börjat för många av oss, om inte är den nära! Ledighet betyder frukost för oss. Extra långa frukostar, frukost utomhus och oftast hemmafrukost. Mitt mål att få barnen att äta ägg har gått sådär. Äggröra kan funka ibland men mer än så är det tyvärr inte. Men något som alltid funkar är granola.
Granola på gröt, smoothie-bowls och yoghurt. Jag brukar försöka göra en laddning granola då och då. Perfekt att göra om man har massa halvfulla påsar i lådorna. För man behöver absolut inte följa något recept. Bara att blanda i hackade nötter, frön, kokos, gamla russin och kryddor.
Den senaste granolan blev en favorit hemma. Massa nötter, kokos, chiafrön och några rejäla skedar lakritspulver. Perfekt till nyplockade hallon eller färska jordgubbar!
Glutenfri lakrits-granola
(1 plåt)
1 dl kokosflingor
1 dl kokoschips
1 dl solroskärnor
1 dl cashewnötter
1 dl sötmandel
2 msk chiafrön [annonslänk]
2 msk lakritspulver [annonslänk]
1 tsk vaniljpulver [annonslänk]
0,5 dl kokosolja [annonslänk]
o,5 dl vatten
Gör så här:
– Sätt ugnen på 125° C.
– Hacka nötter och blanda med resten av de torra ingredienserna.
– Smält kokosoljan (om det behövs) och blanda med vatten.
– Häll kokosoljan/vattnet över granolan och rör runt ordentligt.
– Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Rör runt efter halva tiden.
– Stäng av ugnen, öppna luckan och sätt en träsked i springan så ångorna kommer ut. Låt plåten stå inne på eftervärme i 10-20 minuter.
– Ta ut plåten och låt svalna och häll sen upp i burkar. Toppa din naturella yoghurt, gröt eller smoothiebowl.
Fler frukostrecept hittar du här
Tips!
Hos bodystore.com hittar du de flesta ingredienser jag använder i mina recept. Fri frakt på alla beställningar, fria returer och prisgaranti!
Gillar du sidan och vill ha med recept, tips och inspiration? Följ mig gärna på Bloglovin’ eller Instagram.
1 Kommentar
Hej, gjorde lakritsgranolan. Milde himmel så gott det blev. Lite rysk yoghurt, lite eko apelsinbitar och granolan. Det här blir min favorit, och ändå tycker jag inte om lakrits.