födelsedagskalas folkesson hofsnäs

Födelsedagsfirande med fiskelycka!

av Cecilia Folkesson

Vi har fortsatt denna vecka med födelsedagsfirande! Idag är det Otis tur att fylla år och igår körde vi kalas för både Sid och Otis.

Vi fixade grillade hamburgare och halloumi med sallad, snabbpicklad rödlök (recept kommer i veckan) och gluten- och mjölkfria hamburgerbröd som alternativ till de vanliga. Perfekt mat när man bor litet med många gäster.

 

födelsedagskalas folkesson hofsnäs

Otis favoritpresent: En Kattpojken-mask.

glutenfria hamburgebröd

Recept på gluten- och mejerifria hamburgerbröd hittar du här. Samma mängd av allt, men gör 6 platta runda bröd. De sväller väldigt mycket vid gräddning.

glutenfria hamburgebröd

Tips: Pensla på ihop-vispat ägg på bröden och strö över sesamfrön innan de åker in i ugnen.

födelsedagskalas folkesson hofsnäs

Födelsedagsbarnen <3

 

Fiskelycka på under minuten!

På kvällen tog vi med ett gäng fiskespön ner till sjön. Efter ca 1 minut ropar Sid: “Jag tror jag har fått en fisk! Jag trodde det va bottennapp och sen kom en fisk simmande precis jämte. Men det va ju napp!!” Och napp va det verkligen. En gädda på nära kilot! En extra rolig födelsedagspresent!

 

fiska åsunden hofsnäs

fiska åsunden hofsnäs

fiska åsunden hofsnäs

Så mallig! Denna gädda på nära kilot grillades och åts med smör och salt. Betyg från barnen: “Inte alls så äcklig. Smakar typ som torsk”.

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More